NátierkyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na nátierku z kozieho syra

Tejto rýchlej a jednoduchej nátierke dodá nakladané jalapeňo nový rozmer.

Ingrediencie

  • 250 g smotanového syra
  • 150 g čerstvého kozieho syra
  • 250 g syra čedar
  • 3 lyžice nakrájaných marinovaných papričiek jalapeños
  • 2 lyžice nakladanej kapie
  • 1 lyžica nakladanej šťavy z papričiek jalapeño (zo zaváraninového pohára)
  • 1 lyžička horčice v prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička údenej papriky

Postup

  1. Do misy vložte smotanový a kozí syr. Nechajte odstáť pri izbovej teplote, kým nezmäknú, približne 30 minút. Medzitým nastrúhajte čedar nahrubo (asi 2 šálky).
  2. Nadrobno nakrájajte jalapeños a kapiu. Do misky s krémovým syrom pridajte čedar, jalapeños, kapiu, 1 lyžicu šťavy z nakladaných papričiek jalapeños, 1 lyžičku horčice, 1 lyžičku cibuľového prášku, 1 lyžičku cesnakového prášku a 1 lyžičku údenej papriky.
  3. Šľahajte na strednej rýchlosti, pričom zoškrabúvajte steny misy, kým sa ingrediencie úplne nezmiešajú a nie sú nadýchané, 1 až 2 minúty.
  4. Podávajte so zeleninou, tortilla čipsami alebo praclíkmi na namáčanie.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang