Tejto rýchlej a jednoduchej nátierke dodá nakladané jalapeňo nový rozmer.
Ingrediencie
- 250 g smotanového syra
- 150 g čerstvého kozieho syra
- 250 g syra čedar
- 3 lyžice nakrájaných marinovaných papričiek jalapeños
- 2 lyžice nakladanej kapie
- 1 lyžica nakladanej šťavy z papričiek jalapeño (zo zaváraninového pohára)
- 1 lyžička horčice v prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička údenej papriky
Postup
- Do misy vložte smotanový a kozí syr. Nechajte odstáť pri izbovej teplote, kým nezmäknú, približne 30 minút. Medzitým nastrúhajte čedar nahrubo (asi 2 šálky).
- Nadrobno nakrájajte jalapeños a kapiu. Do misky s krémovým syrom pridajte čedar, jalapeños, kapiu, 1 lyžicu šťavy z nakladaných papričiek jalapeños, 1 lyžičku horčice, 1 lyžičku cibuľového prášku, 1 lyžičku cesnakového prášku a 1 lyžičku údenej papriky.
- Šľahajte na strednej rýchlosti, pričom zoškrabúvajte steny misy, kým sa ingrediencie úplne nezmiešajú a nie sú nadýchané, 1 až 2 minúty.
- Podávajte so zeleninou, tortilla čipsami alebo praclíkmi na namáčanie.