Recepty

Recept na red velvet wafle

Tieto mimoriadne nadýchané vafle sú poliate chutnou tvarohovou polevou, ktorá dokonale dopĺňa ich sladkosť.

Suroviny

Na wafle:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu
  • 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 lyžice nesladeného prírodného kakaového prášku
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 šálky cmaru
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky tekutého červeného potravinárskeho farbiva (voliteľné)
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Na tvarohovú polevu:

  • 115 g smotanového syra
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 2 lyžičky mlieka

Postup

  1. Do veľkej misy dajte 2 šálky hladkej múky, 1/4 šálky kukuričného škrobu, 1/4 šálky kryštálového cukru, 2 lyžice nesladeného prírodného kakaového prášku, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžičku sódy bikarbóny a 1/4 lyžičky kuchynskej soli.
  2. Do strednej misy dajte 2 šálky cmaru, 1/2 šálky rastlinného oleja, 2 veľké vajcia, 2 lyžičky potravinárskeho farbiva, a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu a vyšľahajte všetko dohromady.
  3. Vlejte do suchých prísad a šľahajte, kým sa nespoja.
  4. Nechajte 5 minút odpočívať. Medzitým rozohrejte vaflovač a rúru na 90 ºC.
  5. Na vaflovač naneste tenkú vrstvu rastlinného oleja.
  6. Naberte primerané množstvo cesta a pečte, kým vafle nie sú jasne červené a chrumkavé z oboch strán, približne 4 minúty.
  7. Vložte do rúry priamo na mriežku, aby sa udržali teplé. Opakujte so zvyšným cestom.
  8. Počas pečenia poslednej vafle pripravte polevu.
  9. Do strednej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry dajte smotanový syr. Ohrievajte v mikrovlnnej rúre pri 50 % výkone v 30-sekundových intervaloch, pričom medzi jednotlivými intervalmi miešajte, kým nie je mäkký, spolu asi 1 minútu.
  10. Pridajte 1/2 šálky práškového cukru a 2 lyžičky mlieka a šľahajte do hladka.
  11. Každú vafľu podávajte poliatu tvarohovou polevou alebo ju namočte do polevy ako šišky a nechajte prebytočnú polevu odkvapkať.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang