Tieto mimoriadne nadýchané vafle sú poliate chutnou tvarohovou polevou, ktorá dokonale dopĺňa ich sladkosť.
Suroviny
Na wafle:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/4 šálky kukuričného škrobu
- 1/4 šálky kryštálového cukru
- 2 lyžice nesladeného prírodného kakaového prášku
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky soli
- 2 šálky cmaru
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia
- 2 lyžičky tekutého červeného potravinárskeho farbiva (voliteľné)
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Na tvarohovú polevu:
- 115 g smotanového syra
- 1/2 šálky práškového cukru
- 2 lyžičky mlieka
Postup
- Do veľkej misy dajte 2 šálky hladkej múky, 1/4 šálky kukuričného škrobu, 1/4 šálky kryštálového cukru, 2 lyžice nesladeného prírodného kakaového prášku, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžičku sódy bikarbóny a 1/4 lyžičky kuchynskej soli.
- Do strednej misy dajte 2 šálky cmaru, 1/2 šálky rastlinného oleja, 2 veľké vajcia, 2 lyžičky potravinárskeho farbiva, a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu a vyšľahajte všetko dohromady.
- Vlejte do suchých prísad a šľahajte, kým sa nespoja.
- Nechajte 5 minút odpočívať. Medzitým rozohrejte vaflovač a rúru na 90 ºC.
- Na vaflovač naneste tenkú vrstvu rastlinného oleja.
- Naberte primerané množstvo cesta a pečte, kým vafle nie sú jasne červené a chrumkavé z oboch strán, približne 4 minúty.
- Vložte do rúry priamo na mriežku, aby sa udržali teplé. Opakujte so zvyšným cestom.
- Počas pečenia poslednej vafle pripravte polevu.
- Do strednej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry dajte smotanový syr. Ohrievajte v mikrovlnnej rúre pri 50 % výkone v 30-sekundových intervaloch, pričom medzi jednotlivými intervalmi miešajte, kým nie je mäkký, spolu asi 1 minútu.
- Pridajte 1/2 šálky práškového cukru a 2 lyžičky mlieka a šľahajte do hladka.
- Každú vafľu podávajte poliatu tvarohovou polevou alebo ju namočte do polevy ako šišky a nechajte prebytočnú polevu odkvapkať.