Recepty

Recept na palacinku pečené v rúre

Recept, ktorý vás naučí ako namiešať, upiecť a podávať rodinné palacinky, ktoré sa vyrovnajú zákuskom.

Suroviny

  • 1 a 1/4 šálky univerzálnej múky
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 4 lyžice masla
  • 1 a 1/4 šálky cmaru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 šálky čučoriedok
  • javorový sirup na podávanie

Postup

  1. Rúru rozohrejte na 190 °C.
  2. Počas zohrievania vložte do rúry liatinovú panvicu alebo panvicu s nepriľnavým povrchom, ktorá je vhodná do rúry.
  3. Zmiešajte suché prísady. Vo veľkej miske spolu vyšľahajte 1 a 1/4 šálky hladkej múky, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 sódy bikarbóny a 1/2 lyžičky kuchynskej soli.
  4. V samostatnej menšej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry ohrievajte 2 lyžice masla, kým sa neroztopí, 30 až 40 sekúnd.
  5. Zmiešajte mokré prísady. Do rozpusteného masla pridajte 1 a 1/4 šálky cmaru. Potom oddeľte 2 vajcia. Bielka odložte do inej misy. Žĺtky pridajte do rozpusteného masla a cmaru a metličkou ich spojte.
  6. Do zmesi múky nalejte cmar a miešajte stierkou, kým sa väčšina múky nezvlhčí.
  7. Pridajte vyšľahané bielka a vmiešajte ich len dovtedy, kým sa nezapracujú, ale nepremiešajte ich.
  8. Cesto odložte na 10 minút.
  9. Predhriatu panvicu vyberte z rúry a pridajte zvyšné maslo. Panvicu otáčajte, kým sa maslo nerozpustí a nepokryje dno a steny.
  10. Palacinkové cesto preneste na panvicu a rozotrite ho do rovnomernej vrstvy.
  11. Rovnomerne posypte 1 a 1/2 šálky čučoriedok na palacinkové cesto.
  12. Palacinku pečte 25 až 30 minút, kým nie je nafúknutá a zlatohnedá.
  13. Nakrájajte ju na mesiačiky a podávajte s javorovým sirupom a ďalšími bobuľami.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang