Tieto rýchle a jednoduché raňajkové koláčiky z lístkového cesta sú plnené tvarohom a dochutiť si ich môžete obľúbeným ovocím alebo džemom.
Suroviny
- 2 pláty chladeného lístkového cesta
- 220 g smotanového syra
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- celozrnná múka na posypanie
- ovocie alebo 1/4 šálky džemu
- 1 veľké vajce
Postup
- Pripravte si lístkové cesto, ale nechávajte ho ohriať pri izbovej teplote, malo by byť studené, keď s ním budete pracovať.
- Do stredne veľkej misy vložte krémový syr a nechajte ho pri izbovej teplote odstáť, kým nezmäkne.
- Rozohrejte rúru na 200 °C.
- Vyložte 2 plechy na pečenie papierom.
- Do krémového syra pridajte 3 lyžice kryštálového cukru,1 lyžičku vanilkového extraktu a premiešajte alebo vyšľahajte elektrickým mixérom na strednej rýchlosti do hladka.
- Každý plát lístkového cesta nakrájajte na 6 obdĺžnikov. Ostrým nožom zľahka narežte okraj okolo každého plátu asi 1 cm od okraja (neprekrajujte ho celý).
- Stred každého kúska niekoľkokrát popichajte vidličkou. Preneste obdĺžniky na plechy na pečenie a rovnomerne rozmiestnite.
- Do stredu každého cesta rozotrite 2 lyžice tvarohovej zmesi.
- Na každý z nich dajte 1 vrchovatú lyžičku džemu alebo ovocie.
- Rozšľahajte 1 veľké vajce a potrite ním okraje každého pečiva.
- Pečieme, kým sa cesto nenafúkne a ľahko nezhnedne, 15 až 18 minút.
- Podávajte teplé alebo pri izbovej teplote.