Kuracie prsia na panvici, pripravené na troške oleja so soľou a korením, dozdobené veľkým kúskom masla. Pripravte si kurča so zlatistým chrumkavým povrchom a stále šťavnatým vnútrom. Podávajte s dusenou zeleninou či na krémových cestovinách Alfredo.
Ingrediencie
- 2 vykostené kuracie prsia bez kože (asi 500 g)
- 3/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 2 lyžice repkového oleja
- 1 lyžica nesoleného maslo alebo ghí
Postup
- Kuracie mäso dôkladne osušte zo všetkých strán papierovými utierkami, osoľte a okoreňte.
- Olej rozohrejte na väčšej panvici, najlepšie s rovnými stranami a nepriľnavým povrchom, na stredne silnom ohni a stredne vysokej teplote (približne 3 minúty).
- Do rozpálenej panvice opatrne pridajte kurča a varte 5 až 7 minút. Kuracie mäso pridávajte po jednom a 5 až 7 minút sa ho nedotýkajte, nepichajte doň ani s ním nehýbte. Ak sa pokúsite kurča otočiť a budete mať pocit, že sa prilepilo, nie je zlatisté a chrumkavé ani pripravené na otočenie.
- Otočte kurča a varte, kým nedosiahne teplotu 75 °C, teda ďalších 5 až 7 minút. Prsia otočte a priamo medzi ne pridajte maslo alebo ghí.
- Zdvihnite panvicu a jemne ňou zatočte, aby sa rozpustené maslo rozptýlilo. Varte, kým nedosiahnu vnútornú teplotu 75 °C, ďalších 5 až 7 minút.
- Nakrájajte na plátky a podávajte. Kuracie prsia preložte na tanier alebo čistú dosku na krájanie. Pred krájaním a podávaním nechajte 3 minúty odpočívať.