Recepty

Recept na kurací chrumkavý popcorn

Prinášame vám recept na extra lahodný kurací chrumkavý popcorn. Príprava tohto chutného mäsa zaberie minimum času.

Ingrediencie

  • 500 g vykostených kuracích pŕs, stehná alebo rezne bez kože
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 3/4 šálky hladkej múky
  • 3/4 šálky strúhanky
  • 2 lyžičky soli, plus ďalšej na dochutenie
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 3/4 lyžičky údenej papriky
  • 1/2 lyžičky suchej horčice
  • 1/4 šálky plnotučného mlieka, cmaru alebo nesladeného bezlaktózového mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica štipľavej omáčky (nepovinné)
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. 500 g vykosteného kuracieho mäsa nakrájajte na 1 cm kocky a vložte do stredne veľkej misy. Pridajte 3 lyžice kukuričného škrobu a premiešajte, kým sa kurča rovnomerne neobalí.
  2. Do stredne veľkej misky dajte 3/4 šálky hladkej múky, 3/4 šálky strúhanky, 2 lyžičky kuchynskej soli, 1 lyžičku čierneho korenia, 1 lyžičku cesnakového prášku, 1 lyžičku cibuľového prášku, 3/4 lyžičky údenej papriky a 1/2 lyžičky suchej horčice a vyšľahajte.
  3. Do druhej stredne veľkej misky dajte 1/4 šálky mlieka, 1 veľké vajce, 1 lyžicu medu a prípadne 1 lyžicu štipľavej omáčky a premiešajte.
  4. Kuracie mäso po častiach namáčajte do vaječnej zmesi a potom do múčnej zmesi, pričom prebytočnú vrstvu oklepte. Preneste ho na veľký tanier a nechajte odpočívať, kým sa zohreje olej.
  5. V stredne veľkom hrnci na stredne silnom ohni zohrejte 3 cm oleja na 80 °C. Medzitým vyložte veľký tanier papierovými utierkami.
  6. Kúsky kurčaťa smažte po častiach, kým nie sú zlatohnedé a prepečené (3 až 5 minút). Pomocou štrbinovej lyžice alebo pavúka presuňte kurča na tanier a osoľte.

TIP: Či je olej pripravený, môžete zistiť aj bez teplomera pridaním malého množstva múky do horúceho oleja. Ak zasyčí, je pripravený.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang