Prinášame vám recept na extra lahodný kurací chrumkavý popcorn. Príprava tohto chutného mäsa zaberie minimum času.
Ingrediencie
- 500 g vykostených kuracích pŕs, stehná alebo rezne bez kože
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 3/4 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky strúhanky
- 2 lyžičky soli, plus ďalšej na dochutenie
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 3/4 lyžičky údenej papriky
- 1/2 lyžičky suchej horčice
- 1/4 šálky plnotučného mlieka, cmaru alebo nesladeného bezlaktózového mlieka
- 1 veľké vajce
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica štipľavej omáčky (nepovinné)
- olej na vyprážanie
Postup
- 500 g vykosteného kuracieho mäsa nakrájajte na 1 cm kocky a vložte do stredne veľkej misy. Pridajte 3 lyžice kukuričného škrobu a premiešajte, kým sa kurča rovnomerne neobalí.
- Do stredne veľkej misky dajte 3/4 šálky hladkej múky, 3/4 šálky strúhanky, 2 lyžičky kuchynskej soli, 1 lyžičku čierneho korenia, 1 lyžičku cesnakového prášku, 1 lyžičku cibuľového prášku, 3/4 lyžičky údenej papriky a 1/2 lyžičky suchej horčice a vyšľahajte.
- Do druhej stredne veľkej misky dajte 1/4 šálky mlieka, 1 veľké vajce, 1 lyžicu medu a prípadne 1 lyžicu štipľavej omáčky a premiešajte.
- Kuracie mäso po častiach namáčajte do vaječnej zmesi a potom do múčnej zmesi, pričom prebytočnú vrstvu oklepte. Preneste ho na veľký tanier a nechajte odpočívať, kým sa zohreje olej.
- V stredne veľkom hrnci na stredne silnom ohni zohrejte 3 cm oleja na 80 °C. Medzitým vyložte veľký tanier papierovými utierkami.
- Kúsky kurčaťa smažte po častiach, kým nie sú zlatohnedé a prepečené (3 až 5 minút). Pomocou štrbinovej lyžice alebo pavúka presuňte kurča na tanier a osoľte.
TIP: Či je olej pripravený, môžete zistiť aj bez teplomera pridaním malého množstva múky do horúceho oleja. Ak zasyčí, je pripravený.