Recepty

Plnené kuracie prsia so špenátom – recept

Naučte sa podľa tohto receptu pripraviť výborné krémové syrovo-špenátové kuracie prsia.

Suroviny

  • 4 vykostené kuracie prsia bez kože (asi 1,5 kg)
  • 1 lyžička soli
  • 115 g smotanového syra izbovej teploty
  • 60 g strúhaného syra mozzarella (približne 1/2 šálky)
  • 1 mrazený špenát (rozmrazený a vyžmýkaný)
  • 1/2 malej sladkej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla

Postup

  1. Kuracie prsia položte na dosku na krájanie. Rukou pritlačte na prsia a opatrne vložte špičku kuchárskeho noža do najhrubšej časti kuracích pŕs. Vyrežte asi 3 cm široký otvor a potom mäso prerežte do 3/4 jeho dĺžky, aby ste vytvorili kapsu bez toho, aby ste ju celú prerezali.
  2. Postup zopakujte so zvyšnými prsiami.
  3. Kuracie mäso dôkladne osušte zo všetkých strán papierovými utierkami. Zo všetkých strán a vo vnútri vreciek okoreňte 1/2 čajovej lyžičky soli.
  4. V malej miske zmiešajte smotanový syr, mozzarellu, špenát, nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak a zvyšnú 1/2 lyžičku soli. Dobre premiešajte.
  5. Do vrecka každého kuracieho prsia dajte lyžičkou náplň.
  6. Na veľkej panvici rozohrejte olej, kým sa nezačne trblietať, približne 3 minúty.
  7. Do rozpálenej panvice opatrne pridajte kurča a pečte 5 až 7 minút. Kurčaťa nedotýkajte, nestrkajte doň ani s ním nehýbte. Ak sa pokúsite kurča otočiť a budete mať pocit, že sa prilepilo, nie je zlatisté a chrumkavé ani pripravené na otočenie.
  8. Prsia otočte a priamo medzi ne pridajte maslo. Zdvihnite panvicu a jemne ňou zatočte, aby sa rozpustené maslo rozotrelo. Pečte ďalších 5 až 7 minút.
  9. Kuracie prsia odložte na tanier alebo čistú dosku na krájanie. Pred krájaním a podávaním nechajte 3 minúty odpočívať.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang