Naučte sa podľa tohto receptu pripraviť výborné krémové syrovo-špenátové kuracie prsia.
Suroviny
- 4 vykostené kuracie prsia bez kože (asi 1,5 kg)
- 1 lyžička soli
- 115 g smotanového syra izbovej teploty
- 60 g strúhaného syra mozzarella (približne 1/2 šálky)
- 1 mrazený špenát (rozmrazený a vyžmýkaný)
- 1/2 malej sladkej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
Postup
- Kuracie prsia položte na dosku na krájanie. Rukou pritlačte na prsia a opatrne vložte špičku kuchárskeho noža do najhrubšej časti kuracích pŕs. Vyrežte asi 3 cm široký otvor a potom mäso prerežte do 3/4 jeho dĺžky, aby ste vytvorili kapsu bez toho, aby ste ju celú prerezali.
- Postup zopakujte so zvyšnými prsiami.
- Kuracie mäso dôkladne osušte zo všetkých strán papierovými utierkami. Zo všetkých strán a vo vnútri vreciek okoreňte 1/2 čajovej lyžičky soli.
- V malej miske zmiešajte smotanový syr, mozzarellu, špenát, nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak a zvyšnú 1/2 lyžičku soli. Dobre premiešajte.
- Do vrecka každého kuracieho prsia dajte lyžičkou náplň.
- Na veľkej panvici rozohrejte olej, kým sa nezačne trblietať, približne 3 minúty.
- Do rozpálenej panvice opatrne pridajte kurča a pečte 5 až 7 minút. Kurčaťa nedotýkajte, nestrkajte doň ani s ním nehýbte. Ak sa pokúsite kurča otočiť a budete mať pocit, že sa prilepilo, nie je zlatisté a chrumkavé ani pripravené na otočenie.
- Prsia otočte a priamo medzi ne pridajte maslo. Zdvihnite panvicu a jemne ňou zatočte, aby sa rozpustené maslo rozotrelo. Pečte ďalších 5 až 7 minút.
- Kuracie prsia odložte na tanier alebo čistú dosku na krájanie. Pred krájaním a podávaním nechajte 3 minúty odpočívať.