Tieto zapečené „placky“ spájajú v sebe všetko chutné: vláčne žemle, plátky šunky, neodolateľný švajčiarsky syr a sú preliate ochuteným maslom.
Suroviny
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžička worcestrovej omáčky
- 1/2 lyžičky cibuľového prášku
- 1/4 lyžičky soli
- 12 ks mäkkých žemlí (alebo podľa veľkosti zapekacej misy)
- 12 plátkov švajčiarskeho syra (rozdelených na polovicu)
- 12 tenkých plátkov šunky
- 1 lyžička maku
Postup
- Rúru rozohrejte na 180 °C.
- Do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložte 4 lyžice nesoleného masla a ohrievajte v mikrovlnnej rúre, kým sa nerozpustí, 20 až 30 sekúnd (prípadne rozpustite maslo v malom hrnci na mierno ohni).
- Pridajte 1 lyžicu dijonskej horčice, 1 lyžičku worcestrovej omáčky, 1/2 lyžičky cibuľového prášku,1/4 lyžičky kuchynskej soli a premiešajte.
- Rozrežte žemle na polovicu.
- Spodnú polovicu roliek vložte do pekáča s rozmermi 23 x 33 cm.
- Na rolky poukladajte 6 plátkov švajčiarskeho syra.
- Na syr preložte plátky šunky.
- Na šunku navrstvite zvyšných 6 plátkov švajčiarskeho syra. Na syr položte hornú polovicu žemlí.
- Vrchnú časť potrite maslom a posypte makom.
- Zapekaciu misu pevne zakryte alobalom.
- Pečte, kým sa žemle neprehrejú a syr sa nerozpustí, približne 20 minút.
- Odokryte a pečte, kým rožky nie sú mierne hnedé, 7 až 8 minút.
- Pred podávaním preložte plát na dosku na krájanie a zubatým nožom ho nakrájajte na jednotlivé kúsky.