Táto pistáciová zmrzlina je plná chuti pistáciových orieškov, ktorá krásne ladí s chladivou, krémovou štruktúrou zmrzliny.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 šálky studeného plnotučného mlieka
- 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru
- 3 šálky studenej šľahačkovej smotany
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička mandľového extraktu
- 1 a 1/2 šálky surových vylúpaných pistácií
Postup
- Ak je to potrebné, dno zmrzlinovača zamrazte, aby ste ho pripravili na šľahanie.
- Do stredne veľkej misy dajte plnotučné mlieko a cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí, približne 2 minúty. Pridajte 3 šálky studenej smotany, 2 lyžičky vanilkového extraktu a 1 lyžičku mandľového extraktu a premiešajte.
- V zmrzlinovači zmiešajte podľa pokynov výrobcu takmer do mäkkej konzistencie, 20 až 25 minút.
- Medzitým nahrubo nasekáme pistácie.
- Pistácie pridajte do základu a ešte 5 minút šľahajte. Preneste do vzduchotesnej nádoby vhodnej do mrazničky. Prikryte a zamrazte, kým zmrzlina nestuhne, najmenej 4 hodiny alebo ideálne cez noc, aby bola konzistencia pevnejšia.