DezertyRecepty

Recept na pistáciovú zmrzlinu

Táto pistáciová zmrzlina je plná chuti pistáciových orieškov, ktorá krásne ladí s chladivou, krémovou štruktúrou zmrzliny.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky studeného plnotučného mlieka
  • 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 3 šálky studenej šľahačkovej smotany
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mandľového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky surových vylúpaných pistácií

Postup

  1. Ak je to potrebné, dno zmrzlinovača zamrazte, aby ste ho pripravili na šľahanie.
  2. Do stredne veľkej misy dajte plnotučné mlieko a cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí, približne 2 minúty. Pridajte 3 šálky studenej smotany, 2 lyžičky vanilkového extraktu a 1 lyžičku mandľového extraktu a premiešajte.
  3. V zmrzlinovači zmiešajte podľa pokynov výrobcu takmer do mäkkej konzistencie, 20 až 25 minút.
  4. Medzitým nahrubo nasekáme pistácie.
  5. Pistácie pridajte do základu a ešte 5 minút šľahajte. Preneste do vzduchotesnej nádoby vhodnej do mrazničky. Prikryte a zamrazte, kým zmrzlina nestuhne, najmenej 4 hodiny alebo ideálne cez noc, aby bola konzistencia pevnejšia.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang