Recepty

Recept na krémový hroznový šalát

Hrozno zaliate sladkou omáčkou zo smotanového syra a kyslej smotany, posypané opraženými pekanovými orieškami chutí spoločne vynikajúcu. Určite si túto sviežu pochúťku obľúbite.

Suroviny

  • 120 g smotanového syra
  • 3/4 šálky pekanových alebo vlašských orechov
  • 1 malý zväzok čerstvého estragónu (nepovinné)
  • 1/2 pohára kyslej smotany
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 900 g rôznych druhov červeného a zeleného hrozna bez semienok

Postup

  1. Smotanový syr vložte do veľkej misy a nechajte pri izbovej teplote odstáť, kým nezmäkne, približne 30 minút.
  2. Nahrubo nasekáme 3/4 šálky pekanových alebo vlašských orechov
  3. Oriešky opražte na panvici za občasného miešania, kým sa neopečú a nezískajú zlatohnedú farbu, približne 4 minúty.
  4. Nechajte úplne vychladnúť a potom ich nahrubo nasekajte.
  5. Ak použijete, nazbierajte lístky z 1 malého zväzku čerstvého estragónu, kým nebudete mať 1 a 1/2 lyžice, a potom ich jemne nasekajte. Preneste 1 lyžicu do misky s krémovým syrom.
  6. Pridajte 1/2 šálky kyslej smotany, 1/4 šálky baleného svetlého hnedého cukru, 1/4 lyžičky vanilkového extraktu, štipku soli a vyšľahajte.
  7. Osušte červené a zelené hrozno bez semien papierovými utierkami alebo čistou kuchynskou utierkou a rozpoľte všetky veľké hroznové bobule.
  8. Hrozno a 1/2 šálky opražených orechov pridajte do dresingu. Jemne premiešajte, kým sa dresing rovnomerne nepokryje.
  9. Preneste na servírovací tanier a dozdobte zvyšnými orechmi a estragónom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang