DezertyRecepty

Recept na čokoládovú polevu z maslového krému

Pripravujete čokoládový koláč alebo potrebujete polevu na koláčiky? Náš jednoduchý čokoládový krém dokonale doplní kakaovú piškótu na večierok alebo popoludňajší čaj.

Ingrediencie

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 200 g zmäknutého masla
  • 400 g práškového cukru
  • 5 lyžíc kakaového prášku
  • 2 lyžice mlieka

Postup

  1. Čokoládu vložte do tepluvzdornej misky nad hrniec so sotva vriacou vodou (uistite sa, že sa miska nedotýka vody).
  2. Miešajte, kým sa nerozpustí.
  3. Prípadne ju môžete rozpustiť v mikrovlnnej rúre, pričom každých 30 sekúnd premiešajte.
  4. Rozpustenú čokoládu nechajte 5 minút chladnúť.
  5. Maslo a práškový cukor najprv roztlačte vidličkou, potom prejdite na drevenú lyžicu alebo elektrické šľahače, ak ich máte.
  6. Preosejte kakao a prilejte rozpustenú čokoládu, štipku soli a mlieko, potom opäť vymiešajte do hladka.
  7. Použite na polevu košíčkov alebo na pokrytie a naplnenie čokoládového piškótového koláča.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang