Pripravujete čokoládový koláč alebo potrebujete polevu na koláčiky? Náš jednoduchý čokoládový krém dokonale doplní kakaovú piškótu na večierok alebo popoludňajší čaj.
Ingrediencie
- 100 g mliečnej čokolády
- 200 g zmäknutého masla
- 400 g práškového cukru
- 5 lyžíc kakaového prášku
- 2 lyžice mlieka
Postup
- Čokoládu vložte do tepluvzdornej misky nad hrniec so sotva vriacou vodou (uistite sa, že sa miska nedotýka vody).
- Miešajte, kým sa nerozpustí.
- Prípadne ju môžete rozpustiť v mikrovlnnej rúre, pričom každých 30 sekúnd premiešajte.
- Rozpustenú čokoládu nechajte 5 minút chladnúť.
- Maslo a práškový cukor najprv roztlačte vidličkou, potom prejdite na drevenú lyžicu alebo elektrické šľahače, ak ich máte.
- Preosejte kakao a prilejte rozpustenú čokoládu, štipku soli a mlieko, potom opäť vymiešajte do hladka.
- Použite na polevu košíčkov alebo na pokrytie a naplnenie čokoládového piškótového koláča.