Recepty

Recept na kurací šalát

Tento obľúbený rodinný šalát s kuracím mäsom sa pripravuje zo zeleru, papriky, zelených olív, jabĺk, hlávkového šalátu a majonézy.

Ingrediencie

Na šalát:

  • 500 g kuracích pŕs bez kože a kostí, nakrájaných na 2,5 cm kúsky (alebo 2 až 3 šálky vareného kuracieho mäsa)
  • 2 zelerové stonky, nakrájané na kúsky
  • 1/2 červenej papriky, zbavenej semien a nakrájanej na kúsky
  • 4 až 6 zelených olív, zbavených kôstok a nadrobno nasekaných
  • 1/4 šálky nakrájanej červenej cibule
  • 1/2 až 1 jablko, zbavené jadierok a nakrájané
  • 1/3 hlávky ľadového šalátu, nakrájaného nadrobno

Na dresing:

  • 5 lyžíc majonézy
  • 1 lyžica slivkového džemu alebo akéhokoľvek sladkého bobuľového džemu (alebo menšie množstvo medu)
  • 2 lyžičky čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

Postup

  1. Priveďte do varu hrniec s 2 litrami dobre osolenej vody (1 lyžica soli).
  2. Pridajte kuracie prsia (nakrájané na veľké kúsky) a nechajte zovrieť.
  3. Potom vypnite oheň a hrniec zakryte.
  4. Kuracie mäso nechajte vo vode 15 minút alebo dlhšie, kým pripravíte všetko ostatné.
  5. Vo veľkej miske pripravte dresing na kurací šalát.
  6. Zmiešajte majonézu, konzervy a citrónovú šťavu.
  7. Ochutnajte, aby ste dosiahli správnu rovnováhu sladkosti a kyslosti.
  8. Šalátová zálievka by nemala byť príliš sladká ani príliš kyslá.
  9. Pridávajte viac konzervy alebo citrónovej šťavy, kým nedosiahnete požadovanú rovnováhu.
  10. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  11. Primiešajte nakrájaný zeler, papriku, olivy, červenú cibuľu a jablko.
  12. Kuracie mäso vyberte z vody a nakrájajte na kocky. (Alebo nakrájajte už uvarené kurča na kocky, ak ho používate na tento šalát).
  13. Kuracie mäso zmiešajte s dresingom a zeleninou.
  14. Keď je šalát pripravený na podávanie, pridajte doň na plátky nakrájaný ľadový šalát.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang