Čokoládový hummus je zároveň plný bielkovín, ľahko sa pripravuje a dá sa doň namáčať donekonečna.
Ingrediencie
- 1 plechovka cíceru
- 1/4 šálky tahini
- 1/3 šálky prírodného alebo holandsky spracovaného nesladeného kakaového prášku
- 1/3 šálky medu alebo javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkový extrakt
- 1/2 lyžičky kóšer soli
Postup
- 1 plechovku cícera sceďte a tekutinu z plechovky si nechajte.
- Do misky kuchynského robota s nadstavcom s ostrím vložte cícer, 2 lyžice tekutiny y plechovky, 1/4 šálky tahini, 1/3 šálky kakaového prášku, 1/3 šálky medu alebo javorového sirupu, 1 lyžičku vanilkového extraktu a 1/2 lyžičky soli.
- Spracujte do hladka, 1 až 2 minúty. Strany misy oškrabte a v prípade potreby pridajte ešte 1 až 2 lyžice tekutiny z plechovky. (Javorový sirup bude redší a pravdepodobne nebude potrebovať ďalšie pridanie.) Spracovávajte, kým sa úplne nezmieša a nezíska krémovú konzistenciu, približne ďalších 30 sekúnd.
- Preneste do misky a podávajte s čipsami, sušienkami alebo obľúbeným ovocím na namáčanie.
Možnosti podávania: praclíky, sušienky, pita chipsy so škoricovým cukrom, jahody, banánové lupienky alebo plátky jabĺk
TIP: Ak vám to čas dovolí, odstráňte pred mixovaním z každého cíceru šupky, čím dosiahnete najkrémovejší hummus.