DezertyRecepty

Recept na brusnicovo-pomarančové muffiny

Tieto jednoduché brusnicovo-pomarančové muffiny sú ako stvorené na rušné rána. Sú dostatočne sladké, s trochou kyslosti z brusníc, ktorá povzbudí.

Ingrediencie

  • olej v spreji
  • 12 papierových formičiek na muffiny
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 veľký pomaranč
  • 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 šálky čerstvých alebo rozmrazených mrazených brusníc

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 200 °C. Štandardnú formu na muffiny s 12 jamkami potrite sprejom na pečenie a vyložte papierovými košíčkami.
  2. Do misy dajte 2 šálky hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva a 1 lyžičku sódy bikarbóny a vyšľahajte ich.
  3. Do inej veľkej misy najemno nastrúhajte kôru z pomaranča, kým nezískate 1 lyžicu. Do misky pridajte šťavu z ošúpaného pomaranča, kým nezískate asi 1/4 šálky šťavy. Pridajte 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky rastlinného oleja, 1/2 šálky plnotučného mlieka, 2 veľké vajcia, 2 lyžičky vanilkového extraktu a 1/4 lyžičky soli a šľahajte, kým sa nespoja.
  4. Pridajte zmes múky a rozmiešajte ju pružnou stierkou alebo varechou. Pridajte 2 šálky brusníc a zamiešajte. Cesto rozdeľte do pripravených košíčkov a každú naplňte takmer po vrch (približne 1/3 šálky).
  5. Pečte, kým muffiny nezískajú zlatohnedú farbu, 20 až 23 minút. Muffiny nechajte 5 minút vychladnúť vo forme, potom ich preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang