NátierkyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na dip zo syra s modrou plesňou

Krémový dip z modrého syra so sladkým aj slaným nádychom. Nielenže do neho môžno namáčať zeleninu (a dokonca aj ovocie), tvorí aj vynikajúcu kombináciu s krídelkami Buffalo.

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký citrón
  • 1 malý zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 2/3 šálky majonézy
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 250 g syra s modrou plesňou
  • rozmanitá čerstvá zelenina, ovocie alebo krekry na podávanie

Postup

  1. Pripravte si nasledujúce ingrediencie, pričom každú z nich pridávajte do tej istej misy: z citróna nastrúhajte 1 a 1/2 lyžičky kôry. Z citróna odšťavte 2 lyžičky.
  2. Natrhajte lístky zo zväzku petržlenovej vňate a nasekajte ich nadrobno, aby ste získali 2 lyžice, v prípade potreby nasekajte viac na ozdobu.
  3. Pridajte 1 šálku kyslej smotany, 2/3 šálky majonézy, 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 1/4 lyžičky cesnakového prášku, 1/4 lyžičky soli a niekoľko štipiek čierneho korenia. Šľahajte, kým nie je zmes hladká a spojená.
  4. Rozdrvte syr s modrou plesňou (približne 2 šálky). Dve polievkové lyžice si nechajte na ozdobu, zvyšok pridajte do zmesi. Jemne zapracujte pomocou ohybnej stierky.
  5. Ozdobte odloženým modrým syrom a petržlenovou vňaťou. Podávajte so zeleninou, ovocím, krekrami alebo Buffalo krídelkami.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang