Vyskúšať toto jednoduché kuracie mäso na ázijský spôsob teriyaki na rýchlu večeru počas týždňa – príprava trvá len 20 minút.
Ingrediencie
- 2 lyžice opečeného sezamového oleja
- 6 kuracích stehien bez kože a kostí, nakrájaných na plátky
- 2 veľké strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 kúsok zázvoru veľkosti palca, nastrúhaný
- 50 g riedkeho medu
- 30 ml sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica sezamových semienok na podávanie
- 4 jarné cibuľky, rozdrobené, na podávanie
- uvarená ryža, na podávanie
- dusená jarná zelenina, na podávanie
Postup
- Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte kuracie mäso a smažte 7 minút alebo do zlatista. Pridajte cesnak a zázvor a smažte 2 minúty.
- Vmiešajte med, sójovú omáčku, ocot a 100 ml vody. Priveďte do varu a varte 2-5 minút na miernom ohni, kým sa kurča nelepí a nie je obalené hustou omáčkou.
- Posypte kurča jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami, potom ho podávajte s ryžou a dusenou zeleninou.