ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na španielsku omeletu

Príprava omelety inšpirovanú katalánskym spôsobom. Jednoduché jedlo pripravené len z piatich ingrediencií.

Ingrediencie

  • 500 g nových zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 6 vajec

Postup

  1. Nové zemiaky oškrabte alebo nechajte so šupkou, ako chcete. Nakrájajte ich na hrubé plátky. Cibuľu nakrájajte nadrobno.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte zemiaky a cibuľu a duste čiastočne prikryté, 30 minút, pričom občas premiešajte, kým zemiaky nezmäknú. Zemiaky a cibuľu preceďte cez cedidlo do veľkej misy (precedený olej odložte bokom).
  3. Vajíčka rozšľahajte zvlášť a potom ich vmiešajte do zemiakov spolu s petržlenovou vňaťou a veľkým množstvom soli a korenia. Na menšej panvici zohrejte trochu precedeného oleja.
  4. Všetko vyklopte na panvicu a varte na miernom ohni, pričom pomocou varechy vytvarujte omeletu do tvaru vankúša.
  5. Keď je takmer hotová, obráťte ju na tanier, vráťte späť do panvice a varte ešte niekoľko minút.
  6. Obráťte omeletu ešte dvakrát, zakaždým ju krátko povarte a stlačte okraje, aby sa zachoval tvar vankúša. Pred podávaním preložte na tanier a nechajte 10 minút vychladnúť.

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang