Tieto cestoviny s kuracím mäsom na jamajský spôsob sú vhodné pre tých, čo obľubujú pikantné jedlá. Kuracie mäso sa marinuje v ostrej omáčke, ktorá sa navyše zahrieva, takže každé sústo bude mať ohnivý nádych.
Suroviny
- 4 polovice kuracích pŕs bez kože a kostí
- 2 lyžice jamajskej jerk omáčky
- balenie nevarených vaječných cestovín
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 šálka kuracieho vývaru
- ½ šálky suchého bieleho vína
- ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 stredne veľké limetky
- ½ šálky smotany na šľahanie
- 4 vetvičky čerstvého koriandra na ozdobu
Postup
- Kuracie prsia nakrájajte, polejte 1 lyžicou jerk omáčky, prikryte a nechajte v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu.
- Predhrejte gril na vysokú teplotu a rošt zľahka potrite olejom.
- Kuracie mäso pečte na predhriatom grile, kým nie je v strede ružové, približne 8 až 10 minút z každej strany.
- Vyberte na tanier a udržiavajte teplé.
- Kým sa kurča griluje, pripravte si cestoviny. Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou. Pridajte vaječné cestoviny a varte, kým nezmäknú. Nechajte odkvapkať.
- Kým sa rezance varia, vo veľkom hrnci na miernom ohni rozohrejte olej. Pridajte pretlačený cesnak a varte ho, kým sa nerozvonia, približne 1 minútu.
- Primiešajte vývar, víno, nasekaný koriander, 1 lyžica jerk omáčky, soľ a korenie.
- Do panvice vytlačte štvrtinu limetky a priveďte do varu.
- Znížte teplotu na minimum a vmiešajte smotanu. Varte a miešajte, kým zmes nezhustne, približne 5 minút. Nenechajte ju zovrieť.
- Uvarené vaječné rezance nasypte do panvice a premiešajte so smotanovou omáčkou, kým sa neobalia a nezohrejú.
- Rezance rozdeľte na štyri taniere a obložte grilovaným kuracím mäsom. Na vrch vytlačte zvyšné štvrtiny limetky a ozdobte vetvičkami koriandra.