Recepty

Kuracie mäso s cestovinami – recept

Tieto cestoviny s kuracím mäsom na jamajský spôsob sú vhodné pre tých, čo obľubujú pikantné jedlá. Kuracie mäso sa marinuje v ostrej omáčke, ktorá sa navyše zahrieva, takže každé sústo bude mať ohnivý nádych.

Suroviny

  • 4 polovice kuracích pŕs bez kože a kostí
  • 2 lyžice jamajskej jerk omáčky
  • balenie nevarených vaječných cestovín
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • ½ šálky suchého bieleho vína
  • ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 stredne veľké limetky
  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • 4 vetvičky čerstvého koriandra na ozdobu

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájajte, polejte 1 lyžicou jerk omáčky, prikryte a nechajte v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu.
  2. Predhrejte gril na vysokú teplotu a rošt zľahka potrite olejom.
  3. Kuracie mäso pečte na predhriatom grile, kým nie je v strede ružové, približne 8 až 10 minút z každej strany.
  4. Vyberte na tanier a udržiavajte teplé.
  5. Kým sa kurča griluje, pripravte si cestoviny. Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou. Pridajte vaječné cestoviny a varte, kým nezmäknú. Nechajte odkvapkať.
  6. Kým sa rezance varia, vo veľkom hrnci na miernom ohni rozohrejte olej. Pridajte pretlačený cesnak a varte ho, kým sa nerozvonia, približne 1 minútu.
  7. Primiešajte vývar, víno, nasekaný koriander, 1 lyžica jerk omáčky, soľ a korenie.
  8. Do panvice vytlačte štvrtinu limetky a priveďte do varu.
  9. Znížte teplotu na minimum a vmiešajte smotanu. Varte a miešajte, kým zmes nezhustne, približne 5 minút. Nenechajte ju zovrieť.
  10. Uvarené vaječné rezance nasypte do panvice a premiešajte so smotanovou omáčkou, kým sa neobalia a nezohrejú.
  11. Rezance rozdeľte na štyri taniere a obložte grilovaným kuracím mäsom. Na vrch vytlačte zvyšné štvrtiny limetky a ozdobte vetvičkami koriandra.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang