DezertyRecepty

Recept na pekanový koláč

Vynikajúci chrumkavý pekanový koláč, ktorý poteší na raňajky aj pri sviatočnom stole.

Ingrediencie

  • 1 a ¾ šálky cukru
  • ¼ šálky tmavého kukuričného alebo iného sirupu
  • ¼ šálky masla
  • 1 lyžica studenej vody
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 3 vajcia
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a ¼ šálky nasekaných pekanových orechov
  • 1 pripravené krehké cesto

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. V hrnci na miernom ohni zmiešajte cukor, kukuričný sirup, maslo, vodu a kukuričný škrob. Priveďte do úplného varu, stiahnite z ohňa.
  3. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia do peny. Postupne zašľahajte uvarenú sirupovú zmes. Vmiešajte soľ, vanilku a pekanové orechy.
  4. Cesto vložte do formy a nalejte naň pekanovú zmes.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre, kým náplň nie je hotová, 45 až 50 minút.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang