Recepty

Recept na najlepšie raňajkové burrito

Tento recept na výdatné a zdravé raňajky burrito je tým najlepším spôsobom, ako začať ráno. Môžno ho podávať s limetkovým dresingom s koriandrom, hodí sa aj horúca omáčka, kyslá smotana alebo obľúbená salsa.

Suroviny

  • 500 g malých okrúhlych žltých zemiakov, nakrájaných na kúsky
  • extra panenský olivový olej
  • ½ lyžičky údenej papriky
  • štipka vločiek červenej papriky
  • 1 červená paprika
  • 3 tortilly
  • 1 šálka čerstvého špenátu
  • ½ šálky strúhanej červenej kapusty (nepovinné)
  • 9 miešaných vajec
  • ¾ šálky uvarenej čiernej fazule
  • ½ šálky pico de gallo
  • 1 zrelé avokádo
  • ½ šálky listov koriandra
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 limetka na vyžmýkanie
  • limetkový dresing s koriandrom

Postup

  1. Rúru predhrejte na 220 °C a veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Nakrájané zemiaky poukladajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a bohato posypte soľou, korením, údenou paprikou a štipkou červenej papriky. Premiešajte, rovnomerne rozložte na plech a pečte 30 minút alebo kým nie sú zlatohnedé a na okrajoch chrumkavé.
  3. Na sporáku rozohrejte grilovaciu panvicu na stredný oheň. Červenú papriku položte na panvicu a nechajte ju z každej strany 4 až 5 minút opekať, alebo kým nie je mäkká a na každej strane nemá čierne grilovacie stopy. Vyberte ju z grilu, odstráňte stopku a nakrájajte ju na pásiky.
  4. Zostavte burritos: Rozdeľte špenátové listy a červenú kapustu, ak ju používate, na tortilly.
  5. Na vrch dajte miešané vajcia, pásiky červenej papriky, čiernu fazuľu, pico de gallo, zemiaky, avokádo a koriander. Posypte soľou, korením a vytlačte limetku.
  6. Ľavú a pravú stranu tortilly preložte cez náplň. Spodnú časť burrita preložte nahor a cez náplň, pričom pri rolovaní burrita zastrčte strany a náplň.
  7. Zabaľte do fólie, nakrájajte a podávajte s limetkovým dresingom s koriandrom na namáčanie.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang