DezertyPečivoRecepty

Recept na zapekané francúzske toasty

Tento recept zapekané francúzske toasty je ideálny na sviatočné raňajky, aj pre návštevu. Je jednoduchý a chutný, s chrumkavou kôrkou a krémovým stredom.

Ingrediencie

  • maslo alebo kokosový olej na panvicu
  • 1 bochník chleba, asi 1,5 kilogramu, 1 alebo 2 dni starý, nakrájaný na centimetrové kocky
  • 5 veľkých vajec
  • 1 a ½ šálky nesladeného mandľového mlieka alebo akéhokoľvek mlieka
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička škorice
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • javorový sirup na podávanie

Na posýpku:

  • 2 lyžice masla alebo kokosového oleja, rozpustené
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • ½ šálky nasekaných pekanových orechov

Postup

  1. Vymastite formu na pečenie. Do misy vložte kocky chleba.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, mlieko, hnedý cukor, vanilku, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
  3. Zmes rovnomerne nalejte na chlieb. Nechajte minimálne 30 minút stáť, aby chlieb nasiakol vaječnou zmesou.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C.
  5. Vložte chlieb do formy a pokvapkajte ho maslom a posypte hnedým cukrom a pekanovými orechmi.
  6. Prikryte a pečte 35 minút, potom odokryte a pečte ďalších 10 až 20 minút, alebo kým posýpka nezhnedne a vaječná zmes z väčšej časti nestuhne. Vyberte z rúry, voľne zakryte fóliou a nechajte 10 minút stáť.
  7. Podávajte s javorovým sirupom.

Kategorie:

Dezerty | Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang