Karfiolovú ryžu pripravíte rozmixovaním čerstvého karfiolu na drobné kúsky. Ak pridáte vajíčko, bude to ešte lepší zážitok.
Ingrediencie
- 2 lyžice ryžového octu
- 2 lyžice tamari
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 2 lyžičky avokádového oleja
- 250 g húb shiitake, nakrájaných na plátky
- 1 veľká mrkva nakrájaná na kocky
- ¼ lyžičky morskej soli
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica nasekaného čerstvého zázvoru
- ¼ šálky nakrájaného kimči
- 1 hlava karfiolu, rozmixovaná na „ryžu“
- 1 zväzok šalotky, nasekaný
- 2 rozšľahané vajcia
- ½ šálky mrazeného edamame
- 1 a ½ lyžičky čerstvej limetkovej šťavy
- vajcia, voliteľné
- sezamové semienka, na ozdobu
- mikrozelenina, na ozdobu
Postup
- V malej miske zmiešajte ryžový ocot, tamari a sezamový olej. Dajte bokom.
- Avokádový olej rozohrejte vo veľkej nepriľnavej panvici na strednom ohni. Pridajte huby, mrkvu a soľ a za občasného miešania varte 8 minút alebo kým nezmäknú.
- Vmiešajte cesnak, zázvor a kimči, potom pridajte karfiolovú „ryžu“ a šalotku a premiešajte. V strede panvice urobte jamku a vlejte do nej vajcia. Premiešajte, aby sa vajcia zamiešali, a potom ich vmiešajte do vyprážanej ryže.
- Pridajte zmes tamari a edamame a varte, kým sa edamame neprehreje. Vypnite oheň, vmiešajte limetkovú šťavu a dochuťte podľa chuti.
- Karfiolovú ryžu rozdeľte na taniere a podľa potreby ju doplňte volskými okami. Ozdobte sezamovými semienkami a klíčkami.