Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na karfiolovú smaženú „ryžu“

Karfiolovú ryžu pripravíte rozmixovaním čerstvého karfiolu na drobné kúsky. Ak pridáte vajíčko, bude to ešte lepší zážitok.

Ingrediencie

  • 2 lyžice ryžového octu
  • 2 lyžice tamari
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 2 lyžičky avokádového oleja
  • 250 g húb shiitake, nakrájaných na plátky
  • 1 veľká mrkva nakrájaná na kocky
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého zázvoru
  • ¼ šálky nakrájaného kimči
  • 1 hlava karfiolu, rozmixovaná na „ryžu“
  • 1 zväzok šalotky, nasekaný
  • 2 rozšľahané vajcia
  • ½ šálky mrazeného edamame
  • 1 a ½ lyžičky čerstvej limetkovej šťavy
  • vajcia, voliteľné
  • sezamové semienka, na ozdobu
  • mikrozelenina, na ozdobu

Postup

  1. V malej miske zmiešajte ryžový ocot, tamari a sezamový olej. Dajte bokom.
  2. Avokádový olej rozohrejte vo veľkej nepriľnavej panvici na strednom ohni. Pridajte huby, mrkvu a soľ a za občasného miešania varte 8 minút alebo kým nezmäknú.
  3. Vmiešajte cesnak, zázvor a kimči, potom pridajte karfiolovú „ryžu“ a šalotku a premiešajte. V strede panvice urobte jamku a vlejte do nej vajcia. Premiešajte, aby sa vajcia zamiešali, a potom ich vmiešajte do vyprážanej ryže.
  4. Pridajte zmes tamari a edamame a varte, kým sa edamame neprehreje. Vypnite oheň, vmiešajte limetkovú šťavu a dochuťte podľa chuti.
  5. Karfiolovú ryžu rozdeľte na taniere a podľa potreby ju doplňte volskými okami. Ozdobte sezamovými semienkami a klíčkami.

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang