Recepty

Recept na baklažánové rolky

V tomto recepte na baklažánové rolky sa tenké plátky baklažánu naplnia v bohatou ricottovou plnkou a potom sa zapečú v chutnej marinara omáčke.

Suroviny

Na baklažán:

  • 2 veľké baklažány (vertikálne nakrájané na hrubé plátky)
  • morská soľ
  • extra panenský olivový olej na pokvapkanie
  • 2 šálky omáčky Marinara
  • píniové oriešky na posypanie
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Na náplň:

  • 2 šálky plnotučného syra ricotta
  • ¼ šálky strúhaného syra pecorino
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • ¼ lyžičky červenej papriky
  • ½ lyžičky morskej soli
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Rúru predhrejte na 220 °C a dva veľké plechy vyložte papierom na pečenie.
  2. Baklažánové pláty pokladajte na čistú kuchynskú utierku a posypte soľou. Nechajte 20 minút odstáť, aby sa z baklažánov vytiahla vlhkosť.
  3. Baklažány osušte a presuňte na pripravené plechy na pečenie. Hojne ich pokvapkajte olivovým olejom a urovnajte v jednej vrstve na plechoch na pečenie.
  4. Pečte 20 až 30 minút alebo kým baklažány nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu, pričom v polovici pečenia ich otočte.
  5. Medzitým pripravte náplň. Vo veľkej miske zmiešajte ricottu, pecorino, pretlačený cesnak, oregano, citrónovú kôru, červenú papriku, soľ a niekoľko štipiek korenia.
  6. Do zapekacej misy s rozmermi 23×33 cm rozotrite marinársku omáčku (možno použiť aj ľubovoľnú omáčka z paradajok, cibule, cesnaku a byliniek).
  7. Na koniec jedného z opečených plátkov baklažánu naberte asi 2 lyžice plnky a zrolujte, aby sa uzavrela. Umiestnite do pripravenej zapekacej misy švom nadol.
  8. Opakujte so zvyšnou náplňou a plátkami baklažánu.
  9. Pekáč zakryte alobalom a pečte 20 minút, alebo kým baklažán nezmäkne.
  10. Posypte píniovými orieškami,ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang