Toto je bohatá a vláčna čokoládová torta z jednej misky. Príprava cesta trvá len niekoľko minút. Koláč polejete svojou obľúbenou čokoládovou polevou.
Ingrediencie
- 2 šálky bieleho cukru
- 1 a 3/4 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička soli
- 2 vajcia
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 šálka vriacej vody
Postup
- Zhromaždite všetky prísady.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Vymastite a vysypte múkou dve okrúhle pekáče.
- Vo veľkej miske zmiešajte cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
- Pridajte vajcia, mlieko, olej a vanilku, miešajte 2 minúty na strednej rýchlosti mixéra.
- Ako posledné primiešajte vriacu vodu. Cesto bude riedke.
- Rovnomerne nalejte do pripravených foriem.
- Pečte 30 až 35 minút vo vyhriatej rúre, kým koláč nie je hotový podľa skúšky špajdľou.
- Nechajte ho 10 minút chladnúť v plechoch, potom ho vyberte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.