Zapečené kuracie prsia ochutené cesnakom a parmezánom sa zapečú dozlatista a do chrumkava, a tak vznikne najjednoduchšie kuracie jedlo vôbec. Podávajte so šalátom a cestovinami na rýchlu a chutnú večeru.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku, pretlačený
- 1 šálka strúhanky
- 2/3 šálky strúhaného parmezánu
- 1 lyžička sušených bazalkových listov
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 6 polovíc kuracích pŕs bez kože a kostí
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Zľahka vymastite plech.
- V miske zmiešajte olivový olej a cesnak.
- V samostatnej miske zmiešajte strúhanku, parmezán, bazalku a korenie.
- Každé kuracie prsia namočte do zmesi oleja a potom do zmesi strúhanky.
- Obalené kuracie prsia poukladajte do pripravenej zapekacej misy a posypte ich zvyšnou zmesou strúhanky.
- Pečte 30 minút v predhriatej rúre.