Recepty

Recept na domáci jablčný cider

Tento recept na domáci jablkový cider si ľahko pripravíte aj bez lisu na jablká. Jablčný mušt sa môže na dlhšie uskladnenie zamraziť.

Ingrediencie

  • 10 veľkých jabĺk, rozkrojených na štvrtiny
  • voda na zaliatie
  • 3/4 šálky bieleho cukru
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 1 lyžica mletého korenia

Postup

  1. Jablká vložte do veľkého hrnca a zalejte ich vodou aspoň na 2 cm.
  2. Vmiešajte cukor, škoricu a nové korenie.
  3. Priveďte do varu na stredne silnom ohni.
  4. Varte odkryté 1 hodinu.
  5. Znížte teplotu, prikryte a varte 2 hodiny.
  6. Jablkovú zmes preceďte cez jemné sitko, tuhú hmotu vyhoďte.
  7. Jablčný mušt opäť sceďte cez sitko vystlané tkaninou na syr.
  8. Cider nechajte v chladničke vychladnúť asi 4 hodiny.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang