Tento recept na domáci jablkový cider si ľahko pripravíte aj bez lisu na jablká. Jablčný mušt sa môže na dlhšie uskladnenie zamraziť.
Ingrediencie
- 10 veľkých jabĺk, rozkrojených na štvrtiny
- voda na zaliatie
- 3/4 šálky bieleho cukru
- 1 lyžica mletej škorice
- 1 lyžica mletého korenia
Postup
- Jablká vložte do veľkého hrnca a zalejte ich vodou aspoň na 2 cm.
- Vmiešajte cukor, škoricu a nové korenie.
- Priveďte do varu na stredne silnom ohni.
- Varte odkryté 1 hodinu.
- Znížte teplotu, prikryte a varte 2 hodiny.
- Jablkovú zmes preceďte cez jemné sitko, tuhú hmotu vyhoďte.
- Jablčný mušt opäť sceďte cez sitko vystlané tkaninou na syr.
- Cider nechajte v chladničke vychladnúť asi 4 hodiny.