Recepty

Recept na jednoduché škótske vajcia

Použite niekoľko kuchárskych trikov a vytvorte dokonalé občerstvenie s klobásou a vajíčkom podľa tohto receptu krok za krokom.

Ingrediencie

  • 5 veľkých vajec
  • 300 g kvalitnej bravčovej klobásy bez kože
  • 1 lyžička čierneho korenia, rozdrvená
  • 140 g varenej šunky, nakrájanej na malé kúsky
  • 25 g šalviovej, jablkovej a cibuľovej zmesi na plnenie
  • 1 lyžička nasekanej šalvie
  • 1 lyžička nasekaného tymiánu
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g strúhanky
  • slnečnicový olej na vyprážanie

Postup

  1. Priveďte hrniec s osolenou vodou do varu, potom do nej vložte štyri vajcia a varte presne 7 minút a 30 sekúnd.
  2. Vyberte vajcia a vložte ich do misky s ľadovou vodou, pričom škrupiny trochu rozbijte (uľahčíte si tak ich neskoršie lúpanie).
  3. Nechajte ich úplne vychladnúť, potom ich olúpte a odložte bokom. Môžu sa uvariť deň vopred.
  4. Klobásu, korenie, šunku, plnku a bylinky dajte do malej misky, premiešajte a rozdeľte na štyri rovnaké guľky.
  5. Jednu z guliek roztlačte medzi potravinovou fóliou, aby bola čo najplochšia.
  6. Každé uvarené vajce zľahka poprášte múkou a potom pomocou potravinárskej fólie obaľte klobásu okolo vajca, aby sa úplne uzavrela.
  7. Postup opakujte so zvyšnými klobásami a vajíčkami.
  8. Rozšľahajte zvyšné vajcia a položte ich na tanier.
  9. Na dva samostatné taniere dajte múku a strúhanku.
  10. Obalené vajcia obaľte v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
  11. Na prípravu vajec zohrejte 5 cm oleja v širokej panvici alebo vo woku, kým na teplomere nedosiahne 160 °C alebo kým niekoľko strúhanky po 10 sekundách v oleji nezozlátne.
  12. V závislosti od veľkosti panvice spusťte do oleja čo najviac vajec a varte 8-10 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
  13. Potom ich osušte na kuchynskom papieri, nechajte trochu vychladnúť a podávajte rozdelené na polovice.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang