Použite niekoľko kuchárskych trikov a vytvorte dokonalé občerstvenie s klobásou a vajíčkom podľa tohto receptu krok za krokom.
Ingrediencie
- 5 veľkých vajec
- 300 g kvalitnej bravčovej klobásy bez kože
- 1 lyžička čierneho korenia, rozdrvená
- 140 g varenej šunky, nakrájanej na malé kúsky
- 25 g šalviovej, jablkovej a cibuľovej zmesi na plnenie
- 1 lyžička nasekanej šalvie
- 1 lyžička nasekaného tymiánu
- 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
- 100 g hladkej múky
- 100 g strúhanky
- slnečnicový olej na vyprážanie
Postup
- Priveďte hrniec s osolenou vodou do varu, potom do nej vložte štyri vajcia a varte presne 7 minút a 30 sekúnd.
- Vyberte vajcia a vložte ich do misky s ľadovou vodou, pričom škrupiny trochu rozbijte (uľahčíte si tak ich neskoršie lúpanie).
- Nechajte ich úplne vychladnúť, potom ich olúpte a odložte bokom. Môžu sa uvariť deň vopred.
- Klobásu, korenie, šunku, plnku a bylinky dajte do malej misky, premiešajte a rozdeľte na štyri rovnaké guľky.
- Jednu z guliek roztlačte medzi potravinovou fóliou, aby bola čo najplochšia.
- Každé uvarené vajce zľahka poprášte múkou a potom pomocou potravinárskej fólie obaľte klobásu okolo vajca, aby sa úplne uzavrela.
- Postup opakujte so zvyšnými klobásami a vajíčkami.
- Rozšľahajte zvyšné vajcia a položte ich na tanier.
- Na dva samostatné taniere dajte múku a strúhanku.
- Obalené vajcia obaľte v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- Na prípravu vajec zohrejte 5 cm oleja v širokej panvici alebo vo woku, kým na teplomere nedosiahne 160 °C alebo kým niekoľko strúhanky po 10 sekundách v oleji nezozlátne.
- V závislosti od veľkosti panvice spusťte do oleja čo najviac vajec a varte 8-10 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Potom ich osušte na kuchynskom papieri, nechajte trochu vychladnúť a podávajte rozdelené na polovice.