Recepty

Recept na rybu s hranolkami

Jednoduchá ryba z filé z tresky s dvakrát vyprážanými hranolkami. Chutia skvele tak, ako sú, alebo so sladovým octom, citrónom či tatárskou omáčkou.

Ingrediencie

  • 4 veľké zemiaky, ošúpané a nakrájané na pásiky
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce
  • 250 ml rastlinného oleja na vyprážanie
  • 1 kg filetov z tresky

Postup

  1. Nakrájané zemiaky vložte do stredne veľkej misy a zalejte studenou vodou.
  2. V samostatnej strednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
  3. Pridajte mlieko a vajce, miešajte, kým cesto nie je hladké. Nechajte 20 minút odstáť.
  4. Medzitým vo veľkom hrnci alebo na panvici rozohrejte olej na 175 °C.
  5. Zemiaky osušte. Smažte v horúcom oleji, kým nezmäknú, približne 5 minút, nechajte odkvapkať na papierových obrúskoch.
  6. Tresku po jednom kúsku namáčajte v cestíčku a vložte do horúceho oleja.
  7. Rybu smažte po častiach zo všetkých strán do zlatohneda, nechajte odkvapkať na papierových obrúskoch.
  8. Zemiaky opäť smažte v horúcom oleji, kým nie sú chrumkavé, 1 až 2 minúty, nechajte odkvapkať na papierových obrúskoch.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang