Ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté? Pečte ich krátko pri vysokej teplote a z rúry ich vytiahnete dokonale upečené.
Ingrediencie
- 2 vykostené kuracie prsia bez kože
- Olivový olej v spreji
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- ¼ lyžičky cesnakového prášku
- ¼ lyžičky cibuľového prášku
- ¼ lyžičky sušeného oregana
- ¼ lyžičky papriky
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C. Zapekaciu misu vyložte alobalom.
- Kuracie prsia z oboch strán bohato postriekame olivovým olejom a posypeme korením.
- Pečte odokryté asi 20 minút. Stred kuracích pŕs by mal byť biely a nepriehľadný.
- Premiestnite kurča na tanier. Voľne ho prikryte alobalom a pred krájaním a podávaním nechajte 5 – 10 minút odpočívať.