Tieto plnené kuracie prsia sú chutné, pôsobivé a ľahko sa pripravujú nielen ako súčasť arabskej kuracej polievky. S príchuťou sušených paradajok, špenátu a syra – 30-minútové jedlo, na ktoré tak skoro nezabudnete.
Ingrediencie
- 4 veľké kuracie prsia
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1/4 šálky pesta
- 4 lyžice smotanového syra
- 3/4 šálky mozzarelly, nastrúhanej
- ½ šálky sušených paradajok
- ½ šálky špenátu, nahrubo nasekaného
- 2 lyžice petržlenu
Postup
- Predhrejte rúru na 190 ° C.
- Položte mäso na dosku. Malým ostrým nožom opatrne vyrežte vrecko do boku kuracích pŕs. Dávajte pozor, aby ste ho neprerezali celé. Vytvárate „vrecko“ na náplň.
- Kuracie mäso zvnútra aj zvonku osolíme. V malej miske zmiešame cesnak, pesto, smotanový syr a mozzarellu. Odložte bokom.
- Vnútorné vrecká kurčaťa naplňte smotanovo-syrovou zmesou, sušenými paradajkami a špenátom. V prípade potreby otvor zaistite špáradlami.
- Olivový olej zohrejte na liatinovej panvici alebo v rúre na miernom ohni. Kuracie mäso opekáme z oboch strán 3-4 minúty do zlatista.
- Dajte všetky štyri prsia na plech a vložte ich do rúry na asi 16-18 minút, v závislosti od veľkosti pŕs.
- Posypte petržlenovou vňaťou (ak používate) a podávajte.