Hlavné jedláRecepty

Báječný recept na kurací koláč so sušienkovou kôrkou

Tento kurací koláč so sušienkami sa ľahko pripraví zo zvyškov kuracieho mäsa či z roštenky zo supermarketu. Je plný čerstvej zeleniny, ktorá mu dodáva chuť, na ešte rýchlejšiu prípravu je možno použiť mrazenú zeleninu.

Ingrediencie

  • ¼ šálky masla
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 stredne veľké zelerové rebrá, nakrájané
  • 3 stredne veľké mrkvy, nakrájané
  • ⅔ šálky mrazeného hrášku
  • 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • ¼ lyžičky sušeného tymiánu
  • ¼ šálky hladkej múky
  • 2 šálky kuracieho vývaru s nižším obsahom sodíka
  • ⅔ šálky polotučnej smotany
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 šálky uvareného kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky
  • 1 plechovka chladených sušienok vo forme vločiek
  • 1 veľký žĺtok, rozšľahaný
  • 1 lyžica vody

Postup

  1. Pripravte si ingrediencie a predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Na panvici rozpustite maslo na stredne nízkej teplote. Pridajte cibuľu, zeler a mrkvu a za občasného miešania varte, kým nezmäknú (približne 15 minút).
  3. Vmiešajte hrášok, múku, petržlenovú vňať a tymián a za stáleho miešania varte, kým sa múka neobalí v zelenine a nezačne sa smažiť (približne 5 minút).
  4. Pridajte kurací vývar a polotučnú omáčku a varte, kým omáčka nezhustne a nezačne bublať. Vmiešajte uvarené kurča a dochuťte soľou a korením.
  5. Kuracie mäso, zeleninu a omáčku preneste do misy s rozmermi 17,5 x 27,5 cm. Na plnku pokladajte sušienky.
  6. V malej miske rozšľahajte žĺtok s vodou. Zmesou potrite sušienky.
  7. Pečieme v predhriatej rúre, kým sušienky nie sú zlatohnedé a koláčová náplň bublinková (20 až 25 minút).
  8. Pred podávaním ho vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočívať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang