Tento kurací koláč so sušienkami sa ľahko pripraví zo zvyškov kuracieho mäsa či z roštenky zo supermarketu. Je plný čerstvej zeleniny, ktorá mu dodáva chuť, na ešte rýchlejšiu prípravu je možno použiť mrazenú zeleninu.
Ingrediencie
- ¼ šálky masla
- 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 3 stredne veľké zelerové rebrá, nakrájané
- 3 stredne veľké mrkvy, nakrájané
- ⅔ šálky mrazeného hrášku
- 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- ¼ lyžičky sušeného tymiánu
- ¼ šálky hladkej múky
- 2 šálky kuracieho vývaru s nižším obsahom sodíka
- ⅔ šálky polotučnej smotany
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 3 šálky uvareného kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky
- 1 plechovka chladených sušienok vo forme vločiek
- 1 veľký žĺtok, rozšľahaný
- 1 lyžica vody
Postup
- Pripravte si ingrediencie a predhrejte rúru na 175 °C.
- Na panvici rozpustite maslo na stredne nízkej teplote. Pridajte cibuľu, zeler a mrkvu a za občasného miešania varte, kým nezmäknú (približne 15 minút).
- Vmiešajte hrášok, múku, petržlenovú vňať a tymián a za stáleho miešania varte, kým sa múka neobalí v zelenine a nezačne sa smažiť (približne 5 minút).
- Pridajte kurací vývar a polotučnú omáčku a varte, kým omáčka nezhustne a nezačne bublať. Vmiešajte uvarené kurča a dochuťte soľou a korením.
- Kuracie mäso, zeleninu a omáčku preneste do misy s rozmermi 17,5 x 27,5 cm. Na plnku pokladajte sušienky.
- V malej miske rozšľahajte žĺtok s vodou. Zmesou potrite sušienky.
- Pečieme v predhriatej rúre, kým sušienky nie sú zlatohnedé a koláčová náplň bublinková (20 až 25 minút).
- Pred podávaním ho vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočívať.