Dezerty

Jednoduché želé rezy – recept

Z bielok a štipky soli si ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom. Opatrne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a striedavo sneh. Primiešame olej. Dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vychladnutý koláč poukladáme rôzne ovocie. Čím viac, tým lepšie.

Nachystáme si pol litra vody. Alebo ak máme kompótovú šťavu, tak ju doplníme vodou, aby jej bolo pol litra. Potom pripravíme želatínu podľa návodu na vrecúšku. Keď trochu vychladneme, nalejeme ju na koláč.

Ja to najskôr dávam lyžicou, aby ta želatína trochu stvrdla na koláči a keď je celý plát namočený, tak tam nalejem celú želatínu a nechám stuhnúť. Po 10 minútach môžeme podávať.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang