PolievkyRecepty

Recept na polievku Tortellini

Počas chladnej noci bude tento recept na polievku tortellini najlepším priateľom. Je plná čerstvej zeleniny a cestovín, je hrejivá, chutná a príprava jednoduchá.

Ingrediencie

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na kocky
  • 1 feniklová cibuľka, nakrájaná na kocky
  • ½ lyžičky morskej soli, plus viac podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky balzamikového octu
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok
  • 3 a ½ šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžica čerstvých tymiánových listov
  • ¼ až ½ lyžičky vločiek červenej papriky
  • 250-350 g syrových alebo vegánskych tortellini
  • 5 šálok natrhanej kapusty
  • kúsky kapustového pesta
  • ½ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate alebo bazalky

Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 5

Postup

  1. Olej rozohrejte vo veľkom hrnci na miernom ohni. Pridajte cibuľu, mrkvu, fenikel, soľ a niekoľko štipiek čierneho korenia. Za stáleho miešania varte, kým zelenina nezmäkne, približne 8 minút.
  2. Pridajte balzamikový ocot, cesnak, paradajky, vývar, tymián a vločky červenej papriky. Prikryte a varte 30 minút, alebo kým zelenina nezmäkne.
  3. Medzitým uvarte tortellini v hrnci s osolenou vriacou vodou podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Do polievky pridajte tortellini a kapustu a varte ešte 2 minúty.
  4. Podľa chuti dochuťte ešte asi ¼ až ½ lyžičky soli a pár štipkami korenia.
  5. Podávajte v miskách s kopčekmi kapustového pesta a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang