Počas chladnej noci bude tento recept na polievku tortellini najlepším priateľom. Je plná čerstvej zeleniny a cestovín, je hrejivá, chutná a príprava jednoduchá.
Ingrediencie
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 stredne veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na kocky
- 1 feniklová cibuľka, nakrájaná na kocky
- ½ lyžičky morskej soli, plus viac podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžičky balzamikového octu
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 plechovka nakrájaných paradajok
- 3 a ½ šálky zeleninového vývaru
- 1 lyžica čerstvých tymiánových listov
- ¼ až ½ lyžičky vločiek červenej papriky
- 250-350 g syrových alebo vegánskych tortellini
- 5 šálok natrhanej kapusty
- kúsky kapustového pesta
- ½ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate alebo bazalky
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 5
Postup
- Olej rozohrejte vo veľkom hrnci na miernom ohni. Pridajte cibuľu, mrkvu, fenikel, soľ a niekoľko štipiek čierneho korenia. Za stáleho miešania varte, kým zelenina nezmäkne, približne 8 minút.
- Pridajte balzamikový ocot, cesnak, paradajky, vývar, tymián a vločky červenej papriky. Prikryte a varte 30 minút, alebo kým zelenina nezmäkne.
- Medzitým uvarte tortellini v hrnci s osolenou vriacou vodou podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Do polievky pridajte tortellini a kapustu a varte ešte 2 minúty.
- Podľa chuti dochuťte ešte asi ¼ až ½ lyžičky soli a pár štipkami korenia.
- Podávajte v miskách s kopčekmi kapustového pesta a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.