DezertyRecepty

Recept na babičkinu piškótu Victoria

Recept na najlepšie jednoduché piškótové cesto ako od babičky.

Suroviny

  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 stredne veľké vajcia
  • 200 g hladkej múky (plus na posypanie)
  • 6 lyžic malinového džemu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170 °C. Vymažte a vysypte múkou dve 20 cm tortové formy.
  2. Do misky vložte 200 g zmäknutého masla, 200 g práškového cukru a 1 lyžičku vanilkového extraktu a dobre vyšľahajte do krémovej konzistencie.
  3. Pomaly zašľahajte 4 stredne veľké vajcia, jedno po druhom, potom pridajte 200 g hladkej múky a dobre premiešajte.
  4. Zmes rozdeľte do tortových foriem, vložte do rúry a pečte približne 20 minút, kým nevyrastú a nezískajú zlatohnedú farbu. Koláče by mali po jemnom zatlačení v strede vyskočiť.
  5. Keď sú hotové, vyberte ich z rúry a nechajte 5 minút chladnúť vo forme, potom ich vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  6. Na jeden koláč natrieme asi 6 lyžic malinového džemu a vyšľahanú šľahačku.
  7. Koláče spojíme, potrieme zvyškom šľahačky alebo posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang