Tu nájdete návod, ako uvariť quinou, aby bola vždy nadýchaná. Zvládnite prípravu tejto celozrnnej obilniny.
Quinoa neobsahuje lepok a má vysoký obsah bielkovín, vápnika, vitamínu B a železa. Inkovia verili, že táto potravina je posvätná, pretože jej pravidelná konzumácia im zabezpečovala dlhý a zdravý život.
Ingrediencie
- 1 šálka suchej quinoy
- 1 a ¾ šálky vody
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Quinou prepláchnite v studenej vode pomocou sitka, potom ju sceďte a vytraste z nej zvyšnú vodu. Vložte ju do hrnca s vodou a soľou.
- Priveďte ju do varu a potom znížte teplotu na minimum, aby voda len bublala.
- Hrniec prikryte a varte na miernom ohni, kde voda len buble, približne 15 až 18 minút, kým sa voda úplne nevstrebe. Vidličkou kontrolujte, či voda v quinoi zostala.
- Vypnite oheň a nechajte ju 5 minút odstáť s pokrievkou, potom ju vidličkou premiešajte. Ochutnajte a pridajte ďalšiu soľ alebo iné korenie.