DezertyRecepty

Recept na čokoládovo-maslový krém

Neuveriteľne krémový, hodvábny, hladký a bohatý. Rozpúšťa sa v ústach a na čokoládových cupcakeoch chutí neuveriteľne.

Ingrediencie

  • 230 g masla, zmäknutého na izbovú teplotu
  • 3 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 3 lyžice šľahačkovej smotany
  • 1/8 lyžičky soli
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Pomocou mixéra s nástavcom s lopatkami alebo šľahačom šľahajte maslo na strednej rýchlosti, kým nevznikne krém, približne 2 minúty.
  2. Pridajte práškový cukor, kakaový prášok, hustú smotanu, soľ a vanilkový extrakt. Šľahajte 30 sekúnd pri nízkych otáčkach, potom zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte celú 1 minútu.
  3. Ak je poleva príliš riedka, pridajte ešte 1/4 šálky práškového cukru alebo kakaa, alebo ďalšiu lyžicu smotany, ak je poleva príliš hustá. Ochutnajte. V prípade potreby zašľahajte ďalšiu štipku soli.
  4. Použite ihneď alebo ju pevne zakryte a skladujte v chladničke až 1 týždeň alebo v mrazničke až 3 mesiace.
  5. Po zmrazení rozmrazte v chladničke a potom polevu niekoľko sekúnd šľahajte na strednej rýchlosti, aby bola opäť krémová.

Čokoládovo-maslový krém je výbornou voľbou na dozdobenie alebo plnenie zákuskov. Rovnakým spôsobom sa dá využiť lahodný parížsky krém.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang