Neuveriteľne krémový, hodvábny, hladký a bohatý. Rozpúšťa sa v ústach a na čokoládových cupcakeoch chutí neuveriteľne.
Ingrediencie
- 230 g masla, zmäknutého na izbovú teplotu
- 3 a 1/2 šálky práškového cukru
- 1/2 šálky kakaového prášku
- 3 lyžice šľahačkovej smotany
- 1/8 lyžičky soli
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- Pomocou mixéra s nástavcom s lopatkami alebo šľahačom šľahajte maslo na strednej rýchlosti, kým nevznikne krém, približne 2 minúty.
- Pridajte práškový cukor, kakaový prášok, hustú smotanu, soľ a vanilkový extrakt. Šľahajte 30 sekúnd pri nízkych otáčkach, potom zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte celú 1 minútu.
- Ak je poleva príliš riedka, pridajte ešte 1/4 šálky práškového cukru alebo kakaa, alebo ďalšiu lyžicu smotany, ak je poleva príliš hustá. Ochutnajte. V prípade potreby zašľahajte ďalšiu štipku soli.
- Použite ihneď alebo ju pevne zakryte a skladujte v chladničke až 1 týždeň alebo v mrazničke až 3 mesiace.
- Po zmrazení rozmrazte v chladničke a potom polevu niekoľko sekúnd šľahajte na strednej rýchlosti, aby bola opäť krémová.
Čokoládovo-maslový krém je výbornou voľbou na dozdobenie alebo plnenie zákuskov. Rovnakým spôsobom sa dá využiť lahodný parížsky krém.