Lasagne pripravené podľa tohto receptu pripomínajú svojou chuťou tie pravé talianske lasagne, určite si ich podľa neho vyskúšať pripraviť.
Suroviny
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 350 g bravčovej klobásy
- 3 konzervy paradajkovej omáčky
- 2 konzervy paradajkového pretlaku
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1/2 až 1 lyžička soli
- 1/4 až 1/2 lyžičky korenia
- 3 veľké vajcia
- 3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 3 šálky 4 % tvarohu s malým obsahom škrobu
- 1 šálka syra ricotta
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- uvarené a osušených rezancov lasagní (množstvo podľa veľkosti plechu)
- 6 plátkov syra provolone
- 3 šálky strúhaného polotučného syra mozzarella
Postup
- Vo veľkej panvici na strednom ohni uvarte a rozdrobte hovädzie mäso a klobásu, kým nezružovie. Pridajte ďalších paradajkovú omáčku a pretlak, cukor, talianske korenie, pretlačený cesnak, soľ a korenie.
- Priveďte do varu. Znížte teplotu, varte nezakryté 1 hodinu za občasného miešania. V prípade potreby dochuťte ďalšou soľou a korením.
- Medzitým vo veľkej miske zľahka rozšľahajte vajcia. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a vmiešajte tvaroh, ricottu a parmezán.
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Do nevymastenej zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm rozotrite 1 šálku mäsovej omáčky.
- Navrstvite lasagne, syr provolone, 2 šálky tvarohovej zmesi, 1 šálku mozzarelly, lasagne, 2 šálky mäsovej omáčky, zvyšnú tvarohovú zmes a 1 šálku mozzarelly.
- Navrch dajte zvyšné lasagne, mäsovú omáčku a mozzarellu.
- Prikryte a pečte 50 minút.
- Odokryte a dopečte, približne 20 minút.
- Pred krájaním nechajte 15 minút odstáť.