Tieto chutné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy majú šťavnaté mäso a chrumkavú kôrku. Tento rýchly recept na kuracie mäso, ktoré je pripravené za menej ako 30 minút, si zamilujete.
Suroviny
- 4 kuracie stehná bez kože a kostí
- 2 lyžičky extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička údenej papriky
- ¾ lyžičky cesnakového prášku
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Predhrejte fritézu na 200 °C.
- Kuracie stehná umyte, osušte papierovou utierkou a kožu potrite olivovým olejom.
- V miske zmiešajte údenú papriku, cesnakový prášok, soľ a korenie.
- Rovnomerne posypte stehná 1/2 zmesi korenia. Stehná otočte a rovnomerne posypte zvyšným korením. Stehná uložte do koša fritézy kožou nahor v jednej vrstve.
- Vo vyhriatej fritéze pečte, kým stehná nezhnednú a šťava nevyteká, približne 18 minút.