Chutné a rýchle hlavné jedlo. Hodí sa k ryži, pečeným zemiakom aj ku hrianke so šalátom.
Suroviny
- 4 ks kuracie prsia bez kože
- 3 lyžice hladkej múky
- 85 g masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 80 g šampiňónov
- 2 lyžice mletého cesnaku
- 4 lyžice vína Marsala
- 500 ml hovädzieho vývaru
Postup
- Každé kuracie prsia nakrájajte na 4 kusy. Kuracie prsia vložte medzi 2 kusy papiera a pomocou tĺčika na mäso ich vyrovnajte na tenšie kúsky.
- Do plytkej misky nasypte trochu múky. Kuracie prsia obalíme v múke a prebytočnú múku z nich strasieme.
- Do veľkej panvice na vysokej teplote pridajte maslo a olivový olej a zohrievajte ich, kým nezačnú prskať.
- Pridajte kurča a opečte ho z oboch strán dohneda.
- Vmiešajte na plátky nakrájané huby a krátko orestujte, potom pridajte cesnak.
- Pridajte Marsalu a varte 3 minúty, potom vmiešajte 2 lyžice múky.
- Prilejte hovädzí vývar a nechajte variť, kým omáčka nezhustne, približne 3 až 5 minút.
- Kuracie mäso preložte na servírovací tanier a podávajte.