Hlavné jedláRecepty

Recept na kuracie mäso na víne Marsala

Chutné a rýchle hlavné jedlo. Hodí sa k ryži, pečeným zemiakom aj ku hrianke so šalátom.

Suroviny

  • 4 ks kuracie prsia bez kože
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 85 g masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 80 g šampiňónov
  • 2 lyžice mletého cesnaku
  • 4 lyžice vína Marsala
  • 500 ml hovädzieho vývaru

Postup

  1. Každé kuracie prsia nakrájajte na 4 kusy. Kuracie prsia vložte medzi 2 kusy papiera a pomocou tĺčika na mäso ich vyrovnajte na tenšie kúsky.
  2. Do plytkej misky nasypte trochu múky. Kuracie prsia obalíme v múke a prebytočnú múku z nich strasieme.
  3. Do veľkej panvice na vysokej teplote pridajte maslo a olivový olej a zohrievajte ich, kým nezačnú prskať.
  4. Pridajte kurča a opečte ho z oboch strán dohneda.
  5. Vmiešajte na plátky nakrájané huby a krátko orestujte, potom pridajte cesnak.
  6. Pridajte Marsalu a varte 3 minúty, potom vmiešajte 2 lyžice múky.
  7. Prilejte hovädzí vývar a nechajte variť, kým omáčka nezhustne, približne 3 až 5 minút.
  8. Kuracie mäso preložte na servírovací tanier a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang