PolievkyRecepty

Recept na polievku Miso

Táto polievka miso je plná pikantných chutí. Ak chcete silnejší vývar, pridajte do polievky viac dashi. Do tohto receptu môžete použiť žltú, bielu alebo červenú miso pastu – žlté miso je sladké a krémové, červené miso je silnejšie a slanšie.

Ingrediencie

  • 4 šálky vody
  • 2 lyžičky dashi granúl
  • 3 lyžice miso pasty
  • 1 balenie hodvábneho tofu, nakrájaného na kocky
  • 2 zelené cibule, nakrájané šikmo na 3 cm

Postup

  1. V stredne veľkom hrnci na stredne silnom ohni zmiešajte vodu a dashi granulát a priveďte do varu.
  2. Znížte teplotu na strednú a vmiešajte miso pastu. Vmiešajte tofu. Oddeľte vrstvy zelenej cibule a pridajte ich do polievky.
  3. Pred podávaním jemne povarte 2 až 3 minúty.

Zaujímavosť: Dashi je základný vývar používaný v japonskej kuchyni, ktorý sa vyrába varením sušených morských rias a sušeného bonita. Instantné granule dashi sa predávajú v pohodlných nádobách alebo baleniach a majú rôznu silu.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang