Táto polievka miso je plná pikantných chutí. Ak chcete silnejší vývar, pridajte do polievky viac dashi. Do tohto receptu môžete použiť žltú, bielu alebo červenú miso pastu – žlté miso je sladké a krémové, červené miso je silnejšie a slanšie.
Ingrediencie
- 4 šálky vody
- 2 lyžičky dashi granúl
- 3 lyžice miso pasty
- 1 balenie hodvábneho tofu, nakrájaného na kocky
- 2 zelené cibule, nakrájané šikmo na 3 cm
Postup
- V stredne veľkom hrnci na stredne silnom ohni zmiešajte vodu a dashi granulát a priveďte do varu.
- Znížte teplotu na strednú a vmiešajte miso pastu. Vmiešajte tofu. Oddeľte vrstvy zelenej cibule a pridajte ich do polievky.
- Pred podávaním jemne povarte 2 až 3 minúty.
Zaujímavosť: Dashi je základný vývar používaný v japonskej kuchyni, ktorý sa vyrába varením sušených morských rias a sušeného bonita. Instantné granule dashi sa predávajú v pohodlných nádobách alebo baleniach a majú rôznu silu.