Tento mäkký čokoládový „cookies“ koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, plný čokoládových kúskov, s tónmi hnedého cukru, vanilky a soli.
Suroviny
- 1/4 šálky hladkej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžička soli
- 3/4 šálky roztopeného a mierne vychladeného nesoleného masla (170 g)
- 1 šálka svetlého hnedého cukru
- 2/3 šálky kryštálového cukru (alebo podľa chuti)
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 2 šálky polosladkých čokoládových lupienkov
Postup
- Nastavte rúru na 190 °C.
- Vyložte plech 23×23 cm papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske roztopte maslo, ktoré budete potrebovať na recept.
- Do stredne veľkej misy pridajte múku, soľ, sódu bikarbónu a kukuričný škrob. Spolu ich vymiešajte a odložte bokom.
- Roztopené maslo nalejte do veľkej misy. Pridajte biely a hnedý cukor a vyšľahajte ich. Vytvoria trochu hustú kašu.
- Do maslovej zmesi pridajte vajcia a vanilku a dobre premiešajte.
- Suchú zmes vysypte do mokrej a miešajte, kým sa takmer nespojí.
- Potom vmiešajte všetky čokoládové lupienky okrem hŕstky a premiešajte ich tak, aby sa rozmiestnili.
- Cesto preneste do formy na pečenie s rozmermi a rozotrite smerom k okrajom, čím ho nahrubo uhladíte. Navrch nasypte vyhradené čokoládové lupienky.
- Pečte približne 35 minút.
- Sušienkové koláčiky sú hotové, keď sú okraje pevné a zlatohnedé a špajdľa zapichnutá do stredu vyjde čistá.
- Pred vybratím a krájaním nechajte sušienky asi hodinu vychladnúť na plechu.