Pomaly grilované kuracie mäso, potreté barbecue omáčkou je ideálne na letné stretnutia a grilovačky.
Suroviny
- 2 kg kuracieho mäsa s kosťou a kožou (stehná, krídla, prsia)
- soľ
- extra panenský olivový olej alebo rastlinný olej
- 1 šálka barbecue omáčky, kúpenej v obchode alebo domácej
Postup
- Kuracie kúsky potrieme olivovým olejom a zo všetkých strán posypeme soľou.
- Pripravte si gril.
- Kuracie kúsky položte kožou nadol na najhorúcejšiu stranu grilu, aby sa koža dobre opiekla. Grilujte nezakryté 5 až 10 minút.
- Keď sa kurča dobre opečie na jednej strane, otočte ho a presuňte na chladnejšiu stranu grilu.
- Gril prikryte a grilujte ďalších 20 až 30 minút.
- Kúsky kurčaťa otočte a potrite ich barbecue omáčkou.
- Gril opäť zakryte a nechajte piecť ešte 15 až 20 minút.
- Čas závisí od nastavenia grilu, veľkosti kuracích kúskov a od toho, ako studené sú vaše kuracie kúsky na začiatku.
- Ak grilujete menšie kúsky kurčaťa na grile na drevené uhlie, môžu byť hotové oveľa skôr. Cieľom je udržiavať dostatočne nízku teplotu grilu, aby sa kurča pieklo „pomaly“.
- Pomocou čistého štetca natrite hotové kurča ďalšou grilovacou omáčkou a podávajte.