DezertyRecepty

Recept na jablkovo-černicové crumbles

Pripravte si tento jablkovo-černicový crumble, ktorý poteší celú rodinu. Predpečením sa posýpka stane mimoriadne chrumkavou.

Suroviny

Na ovocnú náplň

  • 300 g jabĺk
  • 30 g masla
  • 30 g cukru
  • 115 g ostružín
  • ¼ lyžičky mletej škorice

Na posýpku

  • 120 g hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 60 g masla

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190 °C.
  2. Do veľkej misy vysypte 120 g hladkej múky, 60 g práškového cukru a pridajte 60 g nesoleného masla. Jemne premiešajte rukami, nie príliš, aby ste získali štruktúru jemnej strúhanky.
  3. Zmes rovnomerne rozotrite na plech a pečte 15 minút alebo kým sa jemne nezafarbí.
  4. Medzitým ošúpeme a nakrájame jablká na kocky.
  5. Do stredne veľkého hrnca vložte 30 g nesoleného masla a 30 g cukru a spolu ich rozpusťte na miernom ohni. Varte 3 minúty, kým sa zmes nezmení na svetlý karamel.
  6. Vmiešajte jablká a varte 3 minúty. Pridajte černice a ¼ lyžičky mletej škorice a varte ďalšie 3 minúty.
  7. Prikryte, stiahnite z ohňa a nechajte 2 až 3 minúty dôjsť v teplom hrnci.
  8. Teplé ovocie preložte lyžicou do zapekacej misy, posypte predpečenou posýpkou a 5 až 10 minút zapekajte v rúre.
  9. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang