Tento recept na kuracie mäso s citrónovou krustou je jednoduchý na prípravu a hotový za pol hodiny. Cesnakovo-citrónová maslová omáčka zvýrazní chuť kurčaťa.
Ingrediencie
Na kuracie mäso:
- 2 veľké kuracie prsia
- 1 lyžica olivového oleja, na orestovanie
- 1 lyžica petržlenovej vňate na ozdobu (nepovinné)
- 1/2 citróna, nakrájaného na plátky, na ozdobu (nepovinné)
Na vaječnú zmes:
- 2 veľké vajcia
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- 1/2 lyžičky talianskeho korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
Na parmezánovú zmes:
- 1 šálka parmezánu, nastrúhaného
- 3 lyžice hladkej múky
Na omáčku:
- 8 lyžic nesoleného masla
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1/4 šálky citrónovej šťavy
- 1/4 šálky kuracieho vývaru
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Kuracie prsia rozrežte pozdĺžne na polovicu. Zľahka ich naklepte.
- V miske vyšľahajte ingrediencie na vaječnú zmes. V inej miske zmiešajte prísady na parmezánovú zmes. Kuracie mäso ponorte do vaječnej zmesi a potom ho obaľte v parmezánovej zmesi.
- Vo veľkej panvici rozohrejte toľko oleja, aby pokryl dno panvice. Po rozpálení pridajte kurča a smažte 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie je chrumkavé, zlatisté a upečené. Ak kurča zhnedne príliš rýchlo, znížte teplotu.
- Medzitým v samostatnej panvici rozpustite maslo a cesnak a varte, kým sa nerozvonia. Pridajte kurací vývar, citrónovú šťavu a korenie. Omáčku nechajte variť asi 2 minúty.
- Uvarené kurča prelejte omáčkou a otočte, aby sa obalilo. Podľa potreby ozdobte plátkami citróna a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.