Hlavné jedláRecepty

Recept na thajské curry

Príprava tohto curry trvá len 15 minút a je plné chutí.

Suroviny

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžica zázvorovej a cesnakovej pasty
  • červená kari pasta
  • 800 ml kokosového mlieka
  • 8 kuracích stehien bez kože a kostí
  • 4 listy limetky (ideálne čerstvé)
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • Thajská bazalka
  • bazalka alebo koriander
  • 1 červená paprika
  • kúsok zázvoru veľkosti palca
  • varená jazmínová ryža (na podávanie)

Postup

  1. Vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejte 1 lyžicu rastlinného oleja a 2 minúty na ňom smažte 1 lyžicu zázvoru a 1 lyžicu cesnakovej pasty.
  2. Pridajte 5-6 lyžic červenej kari pasty, niekoľko sekúnd duste a potom prilejte 800 ml kokosového mlieka.
  3. Priveďte k varu, znížte teplotu, trochu premiešajte a počkajte, kým olej vystúpi na povrch.
  4. Pridajte kuracie stehná bez kože, nakrájaných na kúsky, listy limetky a varte 12 minút alebo kým kuracie mäso nie je uvarené.
  5. Pridajte 1 lyžicu rybej omáčky a štipku hnedého cukru.
  6. Ochutnajte – ak máte radi trochu slanšie, pridajte viac rybej omáčky, ak máte radi sladšie, pridajte viac cukru.
  7. Priveďte k varu, stiahnite z ohňa a pridajte ½ malého balenia thajskej bazalky.
  8. Kari nalejte do štyroch misiek a pridajte 1 nakrájanú červenú papriku, kúsok nakrájaného zázvoru a niekoľko ďalších lístkov bazalky.
  9. Podávajte s jazmínovou ryžou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang