Hlavné jedláRecepty

Recept na vaječné rolky

Chrumkavé vaječné rolky plnené bravčovým mäsom, kapustou a mrkvou sú úžasnou prílohou k jedlám miešanej kuchyne.

Suroviny

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 2 šálky strúhanej kapusty
  • 2 šálky strúhanej mrkvy
  • 250 ml arašidového oleja na vyprážanie
  • 8 obalov na vaječné rolky (možno nahradiť lístkovým cestom)
  • 2 lyžice sezamových semienok (voliteľné)

Postup

  1. Vo veľkej mise premiešajte bravčové mäso, dochuťte zázvorom a cesnakovým práškom. Premiešajte, kým sa všetku suroviny nespoja.
  2. Mäso vložte na rozpálenú panvicu. Varte a miešajte, kým bravčové mäso nezhnedne (5 až 7 minút).
  3. Vo veľkej mise zmiešajte uvarené bravčové mäso, kapustu a mrkvu. Miešajte, kým sa náplň dobre nespojí.
  4. Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
  5. Kým sa olej zohrieva, pripravte si vaječné rolky, prípadne lístkové cesto.
  6. Položte jeden obal na vaječné rolky (alebo štvorec z lístkové cesta) na pracovnú plochu tak, aby jeden roh smeroval k vám ako kosoštvorec.
  7. Do stredu obalu dajte asi 1/4 až 1/3 šálky náplne.
  8. Spodný roh preložte nahor a cez náplň. Ľavý a pravý roh preložte smerom do stredu. Zatlačte vaječnú rolku smerom od seba a zrolujte ju k hornému rohu. Dobre zatlačte a uzavrite.
  9. Vajíčkové rolky smažte v horúcom oleji za občasného otáčania, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé, 5 až 8 minút.
  10. Vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na papierových utierkach alebo na mriežke.
  11. Vajíčkové závitky položte na servírovací tanier a posypte ich sezamovými semienkami.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang