Táto kuracia tortillová polievka s drveným kuracím mäsom, čiernou fazuľou a kukuricou je rýchla na prípravu, plná chuti a veľmi sýta. Servíruje sa s rozdrvenými tortillovými lupienkami a zelenou cibuľkou.
Suroviny
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka drvených paradajok
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 a ¼ šálky vody
- 2 lyžičky sušenej čili
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 plechovka čiernej fazule
- 2 veľké vykostené polovice kuracích pŕs (uvarené a nakrájané na kúsky)
- 1 šálka kukurice
- 1 plechovka nakrájanej zelenej papriky
- ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra
- ½ šálky drvených tortillových čipsov
- 2 stredne veľké avokáda
- ½ šálky rozdrobeného syra
- 2 lyžice nasekanej zelenej cibule alebo podľa chuti
Postup
- V hrnci rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a restujte ich do mäkka asi 5 minút.
- Vmiešajte drvené paradajky, vývar, vodu, chilli a oregano. Priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 5 až 10 minút.
- Vmiešajte čiernu fazuľu, varené kuracie mäso, kukuricu, papriku a koriander. Duste 10 minút.
- Polievku nalejte do jednotlivých misiek a posypte ju rozdrvenými tortillovými čipsami, plátkami avokáda, syrom a zelenou cibuľkou.