PolievkyRecepty

Recept na kuraciu tortilovú polievku

Táto kuracia tortillová polievka s drveným kuracím mäsom, čiernou fazuľou a kukuricou je rýchla na prípravu, plná chuti a veľmi sýta. Servíruje sa s rozdrvenými tortillovými lupienkami a zelenou cibuľkou.

Suroviny

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 a ¼ šálky vody
  • 2 lyžičky sušenej čili
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 plechovka čiernej fazule
  • 2 veľké vykostené polovice kuracích pŕs (uvarené a nakrájané na kúsky)
  • 1 šálka kukurice
  • 1 plechovka nakrájanej zelenej papriky
  • ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra
  • ½ šálky drvených tortillových čipsov
  • 2 stredne veľké avokáda
  • ½ šálky rozdrobeného syra
  • 2 lyžice nasekanej zelenej cibule alebo podľa chuti

Postup

  1. V hrnci rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a restujte ich do mäkka asi 5 minút.
  2. Vmiešajte drvené paradajky, vývar, vodu, chilli a oregano. Priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 5 až 10 minút.
  3. Vmiešajte čiernu fazuľu, varené kuracie mäso, kukuricu, papriku a koriander. Duste 10 minút.
  4. Polievku nalejte do jednotlivých misiek a posypte ju rozdrvenými tortillovými čipsami, plátkami avokáda, syrom a zelenou cibuľkou.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang