Frittata sa pripravuje veľmi jednoducho. Stačí pár surovín a získate chutnú večeru či raňajky. Tento recept na frittatu je univerzálny s mnohými variáciami.
Suroviny
- 6 veľkých vajec
- 1/3 pohára hustej smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky soli
- 1 šálka strúhaného syra mozzarella
- 1/2 pohára kozieho syra
- 1/2 šálky cherry paradajok
- 1/2 šálky papriky
- 1 šálka rukoly
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička čerstvých byliniek na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Vajíčka, smotanu a soľ miešajte, kým nezískajú hladkú a rovnomernú štruktúru.
- Paradajky prekrojte na polovicu. Papriku nakrájajte na malé kúsky.
- Rozpustite maslo a potrite ním steny zapekacej misy. Zeleninu rovnomerne rozložte na dno formy.
- Zalejte vaječnou zmesou. Vrch posypte syrom.
- Pomocou vidličky syr trochu rozmiestnite, aby sa zapracoval do vajec.
- Pečte 15 až 17 minút, alebo kým sa okraje neoddeľujú od stien misy a vrch ľahko nezhnedne.