Hlavné jedláRecepty

Recept na raňajkové tacos

Tacos je mimoriadne variabilné jedlo, vyskúšajte tieto rýchle a ľahké tacos, vhodné na raňajky.

Suroviny

  • 1 a 1/2 lyžice rastlinného oleja
  • 8 kukuričných tortíl
  • 8 plátkov slaniny
  • 8 veľkých vajec
  • 1 plechovka zelenej papriky, jemná
  • 3/4 lyžičky morskej soli
  • 1 a 1/4 šálky rozdrobeného syra čedar
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra
  • 1 avokádo nakrájané na plátky
  • 1 limetka nakrájaná na mesiačiky
  • pálivá omáčka, voliteľne

Postup

  1. V stredne veľkej nepriľnavej panvici nastavenej na stredne vysokú teplotu rozohrejte 1 čajovú lyžičku oleja.
  2. Tortilly po jednej opečte z oboch strán, približne 30 sekúnd na každej strane. V prípade potreby pridajte trochu oleja navyše. Preneste ich na tanier a prikryte utierkou, aby zostali teplé.
  3. Znížte teplotu a opečte slaninu do chrumkava. Odstráňte panvicu z ohňa. Slaninu pomocou klieští preložte na tanier vystlaný papierovou utierkou.
  4. Panvicu opatrne vytrite alebo vezmite inú stredne veľkú panvicu.
  5. V stredne veľkej miske rozšľahajte vajcia so zelenými čili papričkami (použite ich toľko alebo toľko, koľko chcete) a ¾ lyžičky soli, kým sa úplne nezmiešajú.
  6. Na panvicu vlejte vajcia a varte ich, miešajte drevenou lyžicou, kým nie sú väčšinou uvarené, ale stále mierne tekuté.
  7. Vajíčka posypte rozdrobeným syrom a pokračujte vo varení, kým sa syr nerozpustí a vajíčka sa nezrazia.
  8. Vajíčka rozdeľte na teplé tortilly. Každé taco doplňte slaninou, koriandrom, plátkami avokáda, stlačenou limetkovou šťavou a podľa potreby obľúbenou štipľavou omáčkou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang