Hlavné jedláRecepty

Recept na pečené zemiaky s parmezánom

Vďaka strúhanému parmezánu získajú tieto pečeným zemiakom výbornú chrumkavú chuť.

Suroviny

  • 2 lyžice masla
  • 1 kg zemiakov
  • ½ šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1 a ½ lyžičky cesnakového a bylinkového korenia
  • 1 lyžička soli

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Do zapekacej misy alebo nepriľnavého pekáča vložte maslo a vložte ho do rúry, kým sa maslo nerozpustí, približne 4 minúty.
  3. Kým sa maslo rozpustí, prerežte zemiaky na polovicu.
  4. Vyberte panvicu z rúry a nechajte mierne vychladnúť, asi 2 minúty. Do masla vmiešajte parmezán, cesnakové a bylinkové korenie a soľ, aby vznikla pasta.
  5. Asi 1 čajovú lyžičku parmezánovej pasty rozotrite na rozrezanú stranu každého zemiaka a urovnajte ich na panvici reznou stranou nadol.
  6. Vložte do predhriatej rúry.
  7. Pečte, kým zemiaky nezmäknú a parmezán nevytvorí na dne zemiakov zlatistú kôrku, približne 25 minút.
  8. Pred uvoľnením zemiakov z panvice pomocou špachtle nechajte 5 minút odstáť.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang